Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án năm học 2021 - 2022

Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung bao gồm đa dạng các dạng bài thường gặp trong các kì thi quan trọng sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn ôn tập giữa kì 1 và củng cố kiến thức. Bên cạnh đó cũng là nguồn tài liệu nâng cao dành cho các bạn muốn kết quả học tập tốt nhất. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Nhằm cung cấp cho các em học sinh tài liệu ôn thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 chương trình mới, VnDoc giới thiệu bộ đề thi giữa kì 1 lớp 7 bao gồm tổng hợp các đề thi của từng môn, giúp các em có sự chuẩn bị cũng như làm quen được với nhiều dạng đề khác nhau, tự đó có thể tự tin bước vào các bài thi chính thức. Chúc các em học tốt.

Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh - Đề 1

Full name: ………………

Class: 7B

THE SECOND 45-MINUTE TEST

Date: ………………………..

Marks

A. PHONETICS ( 1pt)

I. Choose the word which underline part is pronounced differently from the others.

1. A. house B. happy C. hour D. how

2. A. recess B. celebration C. relax D. rehearse

3. A. mean B. meat C. teach D. head

4. A. parents B. happy C. far D. map

5. A. nice B. miss C. distance D. different

Đáp án:

1. C 2. B 3. D 4. C 5. A

II. Choose the best answer (3pts)

1. In_____________, we study different countries and our people.

A. Math B. Music C. Chemistry D. Geography

2. I have five periods_______Friday.

A at B. in C. on D. to

3. Talking is___________ common way of relaxing.

A. more B. most C. the most D. the more

4. Let’s_______ to the movie.

A. go B. to go C. going D. is going

5. My brother is good________English.

A. at B. with C. on D. very

6. The Mekong River is the_________ river in Viet Nam.

A. long B. longer C. most long D. longest

7. Would you like_________ a cold drink?

A. get B. to get C. getting D. gets

8.________ do your classes start ? – At seven o’clock.

A. How often B. What C. What time D. Which

9. My tooth doesn’t stop hurting. I’ll go and see my _________.

A. actor B. dentist C. writer D. teacher

10. His ideas are quite_________ from my ideas.

A. same B. different C. like D. as

11. After break, everyone goes___________ and classes start again.

A. indoor B. indoors C. outdoor D. outdoors

Đáp án:

1. D

2. C

3. C

4. A

5. A

6. D

7. B

8. C

9. B

10. B

11. B

III. Supply the correct form of the words. (0.5m)

1. The most popular at recess is talking. (act)

2. History is an subject. (interes)

Đáp án:

1. action

2. interesting

IV. Put the passage with the words given in the box (1.5pts)

(lasts/ uniform/ Vietnamese/ two/ recess/ some)

School in Viet Nam are different from school in the USA. (1) ……….……… students always wear school (2)…………………. There are no lessons on Sunday. Classes start at 7 o’clock each morning and end at 11.30 . Students have (3)………………….. breaks each morning. At (4)…………..……, students often go to the canteen and buy (5)….……………..things to eat or drink. Our school year (6)………………. for ten months from August to May.

Đáp án:

  1. Vietnamese 2. uniform 3. two 4. recess 5. some 6. lasts

V. Read the passage , then answer the questions. (1.5pts)

Lan’s classes all start at 8:00 a.m, so she gets up at 7:00. She eats a quick breakfast and takes the bus to her school. In the afternoon, she has a job at the library. She usually studies in the evening. She works at the library on Saturdays, too.

She usually stays up late every evening. She usually goes to bed at 11:30 and on Sundays she sleeps until noon.

Questions

1. Does Lan have a job at school or the library?

……………………………………………………………………………………………….…..

2. How does she go to school?

…………………………………………………………………………………………………………....

3. Where does she work on Saturdays?

……………………………………………………………………………………………………………

Đáp án:

  1. she has a job at the library.
  2. She goes to school by bus.
  3. She works at the library on Saturdays.

VI. Rewrite the sentences. (2pts)

1. Should we go to the movie?

Let’s ……………………………………………………………………………..……....

2. Mr John is going to visit his grandparents tonight.

Mr John will …………………………………………………………………………………

3. We have a break that lasts thirty minutes.

We have a ………………………………………………………………………………………

4. I like English best of all the subjects

English …………………………………………………………………………………………

Đáp án:

  1. Let’s go to the movie.
  2. Mr John willvisit his grandparents tonight.
  3. We have a thirty - minutebreak.
  4. Englishis my favourite subject.

VII. Complete the sentences. (0.5pt)

1. Let’s/ go/ cafeteria/ and/ get/ cold drink.

…………………………………………………………………………………………………………

2. Marry/ learn/ play/ piano/ every afternoon.

…………………………………………………………………………………………………..

Đáp án:

  1. Let’s go to the cafeteriaand get a cold drink.
  2. Marry learns to play piano every afternoon.

Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh - Đề 2

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. danced

B. helped

C. watched

D. enjoyed

2. A. calorie

B. labour

C. community

D. volunteer

3. A. game

B. gym

C. girl

D. bag

Xem đáp án

1. D

2. D

3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. I enjoy reading ______________ it develops my imagination.

A. and

B. but

C. so

D. because

2. To help people with transportation, we can __________ rides to the elderly.

A. ask

B. give

C. donate

D. help

3. My favourite hobby is _______. I spend most of my free time making vases and bowls from clay.

A. woodcarving

B. pottery making

C. model making

D. birdwatching

4. _______ do you do volunteer work? - Every weekend.

A. How long

B. How far

C. How much

D. How often

5. Have you ever taken part _______ volunteer work?

A. for

B. to

C. in

D. with

6. She’s got a high _______ – almost 40°.

A. flu

B. headache

C. sore throat

D. temperature

7. Mary is _______ weight because she eats too much junk food.

A. getting over

B. putting on

C. taking up

D. throwing away

8. Stay outdoors ________ and do _________ physical exercises.

A. more - less

B. less - less

C. more - more

D. less - more

9. Don’t read or study when there is not enough light because it is ________ to your eyes.

A. harm

B. harmful

C. harmless

D. unharmed

10. My aunt often ___________ money to charitable organizations to help street children and the homeless.

A. makes

B. does

C. donates

D. send

Xem đáp án

1. D

2. B

3. B

4. D

5. C

6. D

7. B

8. C

9. B

10. C

Exercise 3:Supply the correct form of the words in brackets

1. Mike’s hobby is listening to music. He gets a lot ___________ from listening to music. (enjoy)

2. One third of children in the U. S. is ___________ or obese. (weigh)

3. Junk food is ___________, so we shouldn’t eat too much junk food. (health)

Xem đáp án
1. enjoyment
2. overweight
3. unhealthy

Exercise 4: Write the correct tense or form of the verbs in brackets

1. We ________________ (not do) any volunteer work five years ago.

2. I think people ________________ (eat) more healthy food in the future.

3. ______________ (Alex/ ever/ be) to Seattle? ~ Yes, he ______________ (be) to Seattle once.

4. Be a Buddy ________________ (establish) in 2011.

5. My mother enjoys ________________(do) charitable work.

Xem đáp án

1. We ________didn’t do________ (not do) any volunteer work five years ago.

2. I think people _______will eat_________ (eat) more healthy food in the future.

3. ____Has Alex ever been__________ (Alex/ ever/ be) to Seattle? ~ Yes, he ____has been__________ (be) to Seattle once.

4. Be a Buddy _______was established_________ (establish) in 2011.

5. My mother enjoys ___________doing_____(do) charitable work.

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

We send young people of different nationalities on expeditions around the world. Our volunteers get the chance to work with local people to learn about different cultures.

There are ten expeditions every year. Each expedition lasts for ten weeks and takes 150 volunteers. They go to countries such as Chile, Namibia, Mongolia and Viet Nam. Some of our volunteers work with local people to provide facilities, for example, building schools. Others work in national parks or help scientists to do environmental research.

These adventurous, young people come from all over the world. To become a volunteer, you have to be between 17 and 25; you have to speak some English and you also have to be enthusiastic, flexible and hard-working members of a team.

1. Who goes on the expeditions?

____________________________________________

2. How many .expeditions are there every year?

____________________________________________

3. How long does each expedition last?

____________________________________________

4. What do the volunteers help scientists?

____________________________________________

5. Which language must we know to become a volunteer?

____________________________________________

Xem đáp án

1. Young people of different nationalities go on the expeditions.

2. There are ten expeditions every year.

3. It lasts for ten weeks.

4. They help scientists to do environmental research.

5. We have to speak English to become a volunteer.

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. I spend twenty minutes walking to school every morning.

It takes ______________________________________

2. I find losing weight very difficult.

It’s _________________________________________

3. He hasn’t smoked cigarettes for a month.

The last time _________________________________

Xem đáp án

1. It takes me twenty minutes to walk to school every morning.

2. It’s very difficult for me to lose weight.

3. The last time he smoked was a month ago.

Exercise 7: Arrange these words to make meaningful sentences.

1. you/ Have/ finished/ homework/ your/ yet/?

_____________________________________________

2. printer/ under/ This/ guarantee/ is/.

_____________________________________________

3. vacation/ since/ We/ haven’t/ last/ had/ a/ year/.

_____________________________________________

Xem đáp án

1. Have you finished your homework yet?

2. This printer is under guarantee

3. We haven’t had a vacation since last year

Ngoài Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án năm học 2019 - 2020, VnDoc.com cũng đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
84 27.329
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm