Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Phonetics

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. hands B. occasions C. associates D. others
2. A. agent B. engine C. regard D. surgeon
3. A. frightened B. stamped C. walked D. laughed

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. technique B. treatment C. guidance D. plastic
5. A. average B. aquatic C. athletic D. available
6. A. potential B. delicate C. apprentice D. astonished

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. Interviewing applicants for an important job can be a very time ______process but it’s worth it in the end.

A. Lasting

B. Developing

C. Consuming

D. Taking

8. Before you start applying for any job, you must be absolutely sure you have the right paper ________.

A. qualities

B. qualifiers

C. qualifying

D. qualifications

9. I believe that our new manager has the _________ to work well in this business environment.

A. inflexible

B. flexibly

C. flexibility

D. flexible

10. In the first meeting, people often _____ your visual and behavioral appearance from head to toe.

A. estimate

B. appraise

C. evaluate

D. consider

11. Americans rarely shake hands to say goodbye, except ______ business occasions.

A. during

B. at

C. on

D. in

12. My father shouted at me, ______ made me feel sorrowful.

A. that

B. who

C. whose

D. which

13. Mother asked Lorie _______ in her tests.

A. ff she will do well

B. whether she did not do well

C. why did she not do well

D. why she did not do well

14. The teacher told us _____________ of failure if I tired all my test.

A. don’t be afraid

B. to be don’t afraid

C. not to be afraid

D. to don’t be afraid

15. My sister asked “______ the dress for me?”

A. You used to buy

B. Will you buy

C. You would buy

D. You buy

III. Read the passage and answer the questions:

Conversation

Some recent research into conversation between men and women has produced results which will surprise few women. Men are always interrupting women when they talk. One researcher feels that men regard female talk as a kind of conversational housework. They expect women to play a supporting role. So a man interrupts in a display of dominance or control. Men also have a much more unpleasant listening style. Whereas a woman uses gestures or says “Mm”, a man will say such things as “right” or “OK”, thus, setting the stage for an interruption.

Conversation of this kind is, then, hardly meaningful communication. Male talk is often argumentative while women are more tentative, asking more questions and tending to build up their replies on what the other person has said. The research would indicate that women are better listeners than men. Yet, listening secretly to conversations between groups of women, one has the impression of several simultaneous monologues into which no man would be able to get a chance to speak.

16. Do men always interrupt women when they talk?

17. What do men expect women to do in conversation?

18. What will a man say when a woman use gestures or says “mm”?

19. Is male talk often argumentative?

20. Are men better listeners than women?

IV. Rewrite the following the sentences:

21. After she had explained everything clearly, we started our work

By the time ____________________

22. Powerful tsunami waves carried ships many kilometers island.

Ships _____________________

23. “My daughter is writing a letter to her French friends now”

Jane’s mother informed ________________________

24. “I try to learn hard to pass the entrance exam”

Nam said _________________________

25. “Kate will be a good teacher in the future”

The Principal hoped _____________

V. Read the following paragraph and choose the best answer:

Speech is one of the most important (26) ______of communicating. It consists of far more than just making noises. To talk and also to (27) ______ by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of (28) ______ that everyone agrees to stand for a particular object or idea. Communication would be impossible if everyone made up their own language.

Learning a language properly is very (29) ______. The basic (30) _______ of English is not very large, and only about 2,000 words are needed to speak it quite (31) ______. But the more ideas you can (32) ______, the more precise you can be about their exact meanings.

Words are the (33) ______ thing we use in communicating what we want to say. The way we (34) _____ the words is also very important. Our tone of voice can express many emotions and (35) _____ whether we are pleased or angry, for instance.

26. A. ways B. reasons C. rules D. tests
27. A. be examined B. be talked C. be understood D. be spoken
28. A. sounds B. languages C. systems D. talks
29. A. important B. expensive C. simple D. easy
30. A. word B. vocabulary C. grammar D. structure
31. A. good B. fluent C. well D. perfect
32. A. grow B. need C. pass D. express
33. A. most B. main C. certain D. full
34. A. tell B. talk C. say D. pass
35. A. asks B. understands C. knows D. shows

- The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 4

I. Phonetics

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. A

Find the word which has a different stress pattern from the others.

A

A

B

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. C

8. D

9. C

10. B

11. C

12. D

13. D

14. C

15. B

III. Read the passage and answer the questions:

16. Yes, they do

17. They expect women to play a supporting role

18. When a woman uses gestures or says “mm”, a man will say such things as “right” or “okay”

19. Yes, it is

20. No, they aren’t

IV. Rewrite the following the sentences:

21. By the time we started our work, she had explained everything clearly

22. Ships were carried by powerful tsunami many kilometers island.

23. Jane’s mother informed me that her daughter was writing a letter to French friends then.

24. Nam said that he tried to learn hard to pass the entrance exam.

25. The Principal hoped Kate would be a good teacher in the future.

V. Read the following paragraph and choose the best answer

26. A

27. C

28. A

29. A

30. B

31. C

32. D

33. B

34. C

35. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3, Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 660
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm