Bộ đề thi tiếng Anh lớp 4 học kỳ 2 năm 2021

Đề thi học kì 2 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 4 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 4 học kì 2 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề tiếng Anh lớp 4 kì 2 có đáp án tổng hợp rất nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 4 học kỳ 2 khác nhau giúp các em ôn tập những kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Lưu ý: Bạn đọc nhấp vào từng đường link dưới đây để tham khảo, download tài liệu.

I. Một số đề thi học kì 2 môn tiếng Anh 4 CÓ ĐÁP ÁN

II. Đề cương ôn tâp tiếng Anh lớp 4 kì 2 mới nhất

III. Một số dạng bài tập tiếng Anh lớp 4 thường gặp

IV. Nội dung bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 4 năm 2021

ĐỀ 1

Choose the odd one out.

1. A. dad

B. mechanic

C astronaut

D. architect

2. A. May

B. Monday

C. July

D. November

3. A. birthday

B. party

C. family

D. him

4. A. went

B. took

C. traveled

D. saw

5. A. Vietnam

B. England

C. Japan

D. American

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. CARTEOON .............................................

2. RADAIO ............................................

3. DOCUMENATARY ...........................................

4. CHAENNEL .............................................

5. MOIBILE PHONE .............................................

6. THE NEAWS .............................................

7. ADAVERT ............................................

8. REAMOTE CONTROL .......................................

Choose the correct answers.

1. I am ...................... Math exercises now.

A. do

B. did

C. doing

D. does

2. .......................... you want to play badminton?

A. Does

B. Do

C. Doing

D. Can

3. There ..................... a lot of students there tomorrow.

A. will be

B. are

C. was

D. is

4. What ......................... you do yesterday?

A. are

B. do

C. does

D. did

5. How ............................. do you play football?

A. usually

B. sometimes

C. often

D. always

Write the correct verb form of the past simple.

We (1)....................... (go) to a museum to learn about the life of children two thousand years ago. Most children then (2)......................... (not go) to school and (3)............................. (not learn) to read. Many children (4).......................... (play) games in the streets and with yo-yos and wooden toys. Boys (5)........................ (not wear) trousers. They (6)........................ (wear) short tunics, like a dress.

Write the words in the correct order to make sentences and questions.

1. often/you/ how/ late for school/ are?

..............................................................................

2. my family/ a/ goes/ on holiday/ twice/ year.

..............................................................................

3. day/ football practice/ I / every/ have

..............................................................................

4. visit/ often/ you/ do/ your grandparents/ how?

..............................................................................

5. Aunt Lucy/ year/ a/ stays/ with us/ three times

...............................................................................

6. go/ we/ a year/ on holiday/ twice.

..............................................................................

7. day/ cleans/ mum/ the house/ a/ once

..............................................................................

8. I/ swimming/ Friday/ go/ every.

...`...........................................................................

ĐÁP ÁN

Choose the odd one out.

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - D;

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. CARTEOON ....................CARTOON.........................

2. RADAIO .......................RADIO.....................

3. DOCUMENATARY .................DOCUMENTARY..........................

4. CHAENNEL .......................CHANNEL......................

5. MOIBILE PHONE .....................MOBILE PHONE........................

6. THE NEAWS .......................THE NEWS......................

7. ADAVERT ..................ADVERT..........................

8. REAMOTE CONTROL ..................REMOTE CONTROL.....................

Choose the correct answers.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - C;

Write the correct verb form of the past simple.

1 - went; 2 - didn't go; 3 - didn't learn;

4 - played; 5 - didn't wear; 6 - wore;

Write the words in the correct order to make sentences and questions.

1 - How often are you late for school?

2 - My family goes on holiday twice a year.

3 - I have football practice every day.

4 - How often do you visit your grandparents?

5 - Aunt Lucy stays with us three times a year.

6 - We go o holiday twice a year.

7 - Mum cleans the house once a day.

8 - I go swimming every Friday.

ĐỀ 2

Circle the odd one out.

1. A. engineer

B. worker

C. cooker

D. farmer

2. A. first

B. four

C. third

D. fourth

3. A. always

B. never

C. Monday

D. sometimes

4. A. soccer

B. volleyball

C. tennis

D. play

5. A. exercise

B. do

C. song

D. story

Choose the correct answers.

1. ..................................... some apples in the fridge.

A. There are

B. That are

C. There is

2. ............................. meat do you want?

A. How

B. How much

C. How many

3. I like ............................. swimming.

A. go

B. going

C. to going

4. Nancy.............................. in a big hotel.

A. is going to stay

B. is going stay

C. is go to stay

5. Look at .............................! He’s so tall.

A. he

B. him

C. his

6. They ........................... to the cinema on Saturdays.

A. are sometimes go

B. go sometimes

C. sometimes go

7. ........................... a taxi in the street?

A. Is there

B. Are there

C. Are they

8. Are there ............................ letters for me?

A. some

B. any

C. a

9. What do you do .............................. the morning?

A. in

B. on

C. at

10. ................................ is from America.

A. She

B. Her

C. Hers

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. REEAD A MAP ...............................................

2. TUREN LEFT ...............................................

3. TRAEFFIC LIGHT ...............................................

4. PETROEL STATION ...............................................

5. ROUNDDABOUT ..............................................

6. TURN RITGHT ..............................................

7. GO STREAIGHT ON ..............................................

8. HURREY ..............................................

Read about “Mr. Minh’s family” and answer the questions.

This is Minh. He is twenty-three years old and he is an engineer. There are five people in his family. They are: his father, his mother, his two sisters and him. His father is fifty and he is an engineer, too. His mother is forty-eight years old. She is a doctor. His sisters are twelve and seventeen. They are students.

1. What’s his name?

..................................................................................

2. How old is he?

..................................................................................

3. What does he do?

..................................................................................

4. How many people are there in his family?

..................................................................................

5. How old is his father?

..................................................................................

6. Is his mother a nurse?

..................................................................................

7. How old are his sisters?

..................................................................................

8. What do they do?

..................................................................................

Write the words in the correct order to make questions.

1. why/ hungry/ are/ you/ ?/

...............................................................................

2. England/ so green/ why/ is/ ?/

...............................................................................

3. drive/ do/ you/ so fast/ why/ ?/

...............................................................................

4. Helen/ is/ why/ crying/ ?/

...............................................................................

5. did/ get/ why/ we/ lost/ ?/

...............................................................................

6. score/ a lot of/ does/ Frank/ goals/ why/ ?/

...............................................................................

ĐÁP ÁN

Circle the odd one out.

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

Choose the correct answers.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - A;

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. REEAD A MAP ....................READ A MAP...........................

2. TUREN LEFT .......................TURN LEFT........................

3. TRAEFFIC LIGHT ...................TRAFFIC LIGHT............................

4. PETROEL STATION ..................PETROL STATION.............................

5. ROUNDDABOUT ..................ROUNDABOUT............................

6. TURN RITGHT .........................TURN RIGHT.....................

7. GO STREAIGHT ON .....................GO STRAIGHT ON.........................

8. HURREY .........................HURRY.....................

Read about “Mr. Minh’s family” and answer the questions.

1 - His name is Minh.

2 - He is 23 years old.

3 - He is an engineer.

4 - There are five people in my family.

5 - He is fifty years old.

6 - No, she isn't.

7 - They are twelve and seventeen years old.

8 - They are students.

Write the words in the correct order to make questions.

1 - Why are you hungry?

2 - Why is England so green?

3 - Why do you drive so fast?

4 - Why is Helen crying?

5 - Why did we get lost?

6 - Why does Frank score a lot of goals?

ĐỀ 3

Circle the odd one out.

1. A. bounce B. ladder C. catch D. throw

2. A. left B. right C. straight on D. Monday

3. A. prepare B. delicious C. old D. early

4. A. map B. dig C. Travel D. move

5. A. traffic light B. petrol station C. lazy D. means of transportation

6. A. sun B. late C. puppet D. screen

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. BREAEK ....................................................

2. REAPAIR ...................................................

3. COMFORETABLE ...................................................

4. EXAPENSIVE .................................................

5. WOOADEN .................................................

6. MEATAL ..................................................

7. MODAERN .................................................

8. CHEAEP .................................................

Choose the correct answer.

1. That’s ............................... favourite toy. A. his

B. he

C. him

D. us

2. The little dog is ........................

A. she

B. her

C. hers

D. She’s

3. This T-shirt is ........................

A. yours

B. your

C. You’re

D. you

4. Some of the sweets are ..................

A. he

B. he’s

C. him

D. his

5. Those trainers are ....................

A. their

B. theirs

C. they

D. them

6. This ice cream is .......................

A. me

B. my

C. mine

D. I

7. Is this CD .............................?

A. you

B. your

C. You’re

D. yours

8. The VCD player is ..........................

A. ours

B. our

C. us

D. we

Fill in the blank with the correct verb forms, using the “simple past”.

It (1)............... (be) Goerge’s birthday party on Friday. We (2).................. (have) a great
time. George invited all of his friends and everyone (3)..................... (enjoy) it. The lights
sparkled, we (4).................... (listen) to music and (5)................... (dance) all evening. We
(6)................... (clap) when George (7)................. (open) his presents. We all tidied up
when the party ended and I (8)...................... (not want) to go home!

ĐÁP ÁN

Circle the odd one out.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - A; 5 - C; 6 - B;

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. BREAEK ........................BREAK............................

2. REAPAIR ...........................REPAIR........................

3. COMFORETABLE .......................COMFORTABLE............................

4. EXAPENSIVE ........................EXPENSIVE.........................

5. WOOADEN .......................WOODEN..........................

6. MEATAL ........................METAL..........................

7. MODAERN ...................MODERN..............................

8. CHEAEP ........................CHEAP..........................

Choose the correct answer.

1 - A; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - B; 6 - C; 7 - D; 8 - A;

Fill in the blank with the correct verb forms, using the “simple past”.

1 - was;

2 - had;

3 - enjoyed;

4 - listened;

5 - danced;

6 - clapped;

7 - opened;

8 - didn't want;

Trên đây là Bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 4 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh 4 hiệu quả khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 4, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 4, Đề thi học kỳ 2 lớp 4,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 4, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
119 23.151
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm