Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh Thái Bình năm 2024 số 2

Đề thi thử tiếng Anh vào lớp 10 2023 tỉnh Thái Bình

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh sở GD&ĐT Thái Bình dưới đây nằm trong bộ đề thi tuyển sinh lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2023 - 2024 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh tuyển sinh lớp 10 tỉnh Thái Bình có đáp án với kiến thức gói gọn trong chương trình SGK tiếng Anh lớp 9 chương trình mới giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 A. value B. use C. music D. public

2. A. clear B. bear C. hear D. near

3. A. car B. catch C. city D. corn

4. A. books B. clubs C. hats D. stamps

5. A. received B. worked C. coughed D. washed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6. You studied English at a university in London, ___________ ?

A. did you

B. weren’t you

C. were you

D. didn’t you

7. Tom is a/an ____ student in Hanoi, Vietnam.

A. interchange

B. exchange

C. chance

D. abroad

8. _________Friday morning, there is a meeting between 11am and 1 pm.

A. In

B. For

C. On

D. At

9. Don’t forget _________the door when you go out.

A. locking

B. locks

C. to lock

D. lock

10. They _________Ho Chi Minh City last summer.

A. visit

B. will visit

C. have visit

D. visited

11. My father _________any sport since last year.

A. not play

B. playing

C. hasn't play

D. hasn’t played

12. If it _________ tomorrow, we’ll cancel the trip to the mountain.

A. will rain

B. rains

C. is going to rain

D. rained

13. My sister is very ________of spiders.

A. terror

B. terrify

C. terrified

D. terrifying

14. She couldn’t go to school yesterday__________ she was sick.

A. but

B. although

C. so

D. because

15. Paul was ________sad about his exam results that he didn’t smile all week.

A. such

B. enough

C. too

D. so

16. I can’t understand the French visitors. I wish I ________French.

A. knew

B. will know

C. know

D. have known

17. According to our school's regulations, students______ use mobile phones in class.

A. mustn’t

B. shouldn’t

C. needn’t

D. won’t

18. Lots of houses ________by the earthquake

A. are destroying

B. destroyed

C. were destroyed

D. is destroyed

19. Please__________ off the TV. I am sleepy.

A. look

B. get

C. turn

D. put

20. The teacher told his students __________laughing.

A. stop B. stopping

C. to stop

D. stopped

21. Jupiter is ________ planet in the solar system.

A. the biggest

B. the bigger

C. bigger

D. biggest

22. She plays the piano _______ as she sings.

A. as beautifully

B. more beautifully

C. as beautiful

D. the most beautifully

23.My father is a ________He works in a hospital.

A. doctor

B. farmer

C. teacher

D. mechanic

24.A country which exports a lot of rice is called a(n)__________country.

A. rice-export

B. exporting-rice

C. export-rice

D. rice-exporting

25.“Some cities have problems with _________ , crime, or bad weather – here we have traffic jams,” she says.

A. smoke

B. pollution

C. accidents

D. poverty

26. The boy _________eyes are brown is my friend.

A. whose

B. who

C. whom

D. which

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

27. There are some drawbacks in the city life nowadays.

A. bad

B. advantage

C. good

D. disadvantages

28.. His school is located in the mountainous area

A. lain

B. stood

C. situated

D. stayed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

29. The church is quite an ancient building.

A. old

B. fresh

C. historic

D. modern

30. Playing computer games for too long is not good for our eyesight.

A. careful

B. effective

C. harmful

D. enormous

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

31. Mike and Jenny are at their first meeting.

- Mike: "Let me introduce myself. I'm Mike." - Jenny: "______. "

A. You are welcome

B. It's my pleasure

C. I'm very pleased

D. Pleased to meet you

32. Two roommates are studying and the room is dark.

- Linda: "Would you mind opening the window?" - Jane: " ______. "

A. I agree with you

B. Yes, you can

C. Not at all

D. Yes, I'd love to

Read the following passage and mark the letter A, B, C,or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Television and Kids

Television is very popular and even has some benefits for kids. It helps very young children learn the letters of the alphabet, and helps other kids learn about science, cultures, and world events.

However, researchers show that too much TV is bad for children. For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV may also be the cause of lower grades.

Experts do not agree on the solution to these problems. Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV as occasional entertainment, not as an everyday hobby.

33. What is the passage mainly about?

A. Benefits of kids' TV shows

B. Effects of television on kids

C. Why kids love TV

D. Why kids shouldn't watch TV

34. According to the passage, watching a lot of TV may ______

A. cause weight problems in children

B. cause children to be more famous

C. cause children to get better grades

D. cause students to study more

35. The word "them" in paragraph 3 refers to ______.

A. programs

B. experts

C. kids

D. problems

36. What can be inferred from the passage?

A. TV is always bad for children.

B. TV is only good for entertainment.

C. Kids should watch only educational shows.

D. Television has some benefits along with problems.

37. Does Television have some benefits for kids ?

A. No, they aren’t

B. No, it isn’t

C. Yes, they are

D. Yes, it is

Còn tiếp ...

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6 - D; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - D;

11 - D; 12 - B; 13 - C; 14 - D; 15 - D;

16 - A; 17 - A; 18 - C; 19 - C; 20 - A;

21 - A; 22 - A; 23 - A; 24 - D; 25 - B; 26 - A;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

27 - D; 28 - C;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

29 - D; 30 - C;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

31 - D; 32 - C;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

33 - B; 34 - A; 35 - C; 36 - D; 37 - D;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

38 - C; 39 - A; 40 - D; 41 - A; 42 - A;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

43 - A; 44 - B; 45 - D;

Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

46 - B; 47 - D;

Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

48 - D; 49 - A; 50 - B;

Trên đây là Đề tiếng Anh thi vào 10 sở GD&ĐT Thái Bình năm 2023. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2023 các môn học khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

>> Xem tiếp: Bộ đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh năm 2023

Đánh giá bài viết
2 7.748
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Hưng Hoàng
    Hưng Hoàng

    thế đáp án đâu


    Thích Phản hồi 26/05/22
    • Trần Thị Mỹ Lệ
      Trần Thị Mỹ Lệ

      Đáp án đề thi thử vào 10 Thái Bình đã được admin cập nhật rồi, mời em tham khảo đáp án ở cuối bài nhé

      Thích Phản hồi 26/05/22

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh

Xem thêm