Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 môn Anh Hồ Chí Minh năm 2023

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh tp. Hồ Chí Minh có đáp án

Đề tiếng Anh thi vào 10 Hồ Chí Minh năm 2023 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi Anh vào 10 sở GD&ĐT Hồ Chí Minh có năm 2023 - 2024 do VnDoc.com đăng tải. Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Hồ Chí Minh có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 9 thường gặp giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

TRUY CẬP Đáp án đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh TP. Hồ Chí Minh 2023 MỚI

Tham khảo thêm: Bộ đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh năm 2023

Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 môn Anh HCM

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space or best answers the question given in each sentence (3.5pts) ( Từ câu 1 đến câu 14, thí sinh chỉ viết mẫu tự ( A,B,C, hoặc D) đại diện cho câu trả lời Đúng vào phần ANSWERS)

1. Which word has the underlined part pronounced differently from that of the others?

A. Dormitory B. Forward C. Organization D. Information

2. Which word has the underlined part pronounced differently from that of the others?

A. Changed B. Learned C. Laughed D. Played

3. Which word has a different stress pattern from that of the others?

A. Appear B. Invent C. Forecast D. Respond

4. Which word has a different stress pattern from that of the others?

A. Energy B. Recycle C. Minimize D. Company

5. My uncle, _____ is a computer programmer, works at New York's Columbia University.

A. whom B. whose C.who D.which

6. The whole incident was captured __________ CCTV at the shopping mall yesterday.

A. at B. on C. in D.above

7. Internet users often suffer various risks, such as spam or _____________ junk mail.

A. scientific B. electric C. electronic D. traffic

8. In 2019 Brunei has a _______ of just over 439,300.

A. currency B. collection C. religion D. population

9. Last weekend, Ba invited Liz to join his family on _______ to his home village.

A. two-days trip B. two-day trip C. trip of two-day D. two-day's trip

10. The ______ lot is kept under video survelilance, so you needn't worry about your car.

A. parker B. parking C. parks D. park-keeper

11. Most robots are empowered by artificial ___ or Al, and machine learning technology.

A. intelligence B. internet C. information D. interest

12. There are a lot of people here, ___________?

A. are they B. didn’t they C. aren’t there D. aren’t they

13. _Hai Dang : " Do you think wearing uniforms is a good idea?" Minh Dan : "_______.”

A. Well done. You did it

B. Yeah, You don't have to think of what to wear every day.

C. It's nice of you to say so.

D. Yes, I can. And so can all of my friends.

14. _Tim: "________” _Paul: "I disagree. The course is too expensive for us."

A. That academy isn't good

B. That summer course is unaffordable

C. Do you like that course?

D. Why not take that summer course?

II. Look at the signs. Choose the best answer (A,B,C or D) for questions 11 and 12. (0.5p)
( Từ câu 15 đến câu 16, thí sinh chỉ viết mẫu tự ( A,B,C, hoặc D) đại diện cho câu trả lời Đúng vào phần ANSWERS)

15. What does the sign (A) say?

Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 môn Anh Hồ Chí Minh năm 2023

A. You mustn't drive after drinking.

B. You shouldn't drive under the influence of drugs.

C. You must be careful with drunk drivers.

D. You should be careful as there is a pub ahead.

16. What does sign (B) say?

Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 môn Anh Hồ Chí Minh năm 2023

A. Disabled people can stand here.

B. This is a forbidden area for the handicapped.

C. Facilities for disabled people are available here.

D. The handicapped must stay here at all times.

III. Read the following passage. Decide if the statements from 17 to 20 are True or False, and choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 21 and 22. (1.5pts)

(Từ câu 17 đến câu 20, thí sinh phải viết đầy đủ từ True hoặc False vào ô trả lời. Mọi cách viết khác đều không được chấm điểm. Đối với câu 21 và 22, thí sinh chỉ viết mẫu tự (A, B, C hoặc D) đại diện cho câu trả lời đúng vào Phần ANSWERS)

There is a list of interesting jobs that we'll never have again, and a town crier is, of course, on the list. it's been a long time since town criers worked professionally, so there are not many people knowing who town criers were. Today we can only see them in the movies or at some old tourist sites. Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed officially and had a little bell which he carried with him always. His job was to go through city streets ringing the bell and shouting the latest news as he was walking. The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, internet, and all the marvels of modern technology. Today this occupation exists only for entertaining purposes and as local folklore. Competitions for the best town criers are still being held in some parts of the world like America. Australia, Canada and England.

17. A lot of people now work as professional town criers.

18. Today people can get to know about town criers in films and at some tourist attractions.

19. Town criers had worked professionally before mass media were invented.

20. Town criers used to wear casual clothes when working.

21. What is the passage mainly about?

A. The birth of town crying B. Town crying, an extinct job

C. Town criers and modern technology D. Town crying for entertainment

22. It can be inferred from the passage that town criers used to ________

A. live in a town square.

B. be waited and welcomed to town squares.

C. make loud deep sounds.

D. take part in competitions in western countries

ĐÁP ÁN

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space or best answers the question given in each sentence (3.5pts) ( Từ câu 1 đến câu 14, thí sinh chỉ viết mẫu tự ( A,B,C, hoặc D) đại diện cho câu trả lời Đúng vào phần ANSWERS)

1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - C; 6 - B; 7 - C;

8 - D; 9 - B; 10 - B; 11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - D;

II. Look at the signs. Choose the best answer (A,B,C or D) for questions 11 and 12. (0.5p)
( Từ câu 15 đến câu 16, thí sinh chỉ viết mẫu tự ( A,B,C, hoặc D) đại diện cho câu trả lời Đúng vào phần ANSWERS)

15 - A; 16 - C

III. Read the following passage. Decide if the statements from 17 to 20 are True or False, and choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 21 and 22. (1.5pts)

(Từ câu 17 đến câu 20, thí sinh phải viết đầy đủ từ True hoặc False vào ô trả lời. Mọi cách viết khác đều không được chấm điểm. Đối với câu 21 và 22, thí sinh chỉ viết mẫu tự (A, B, C hoặc D) đại diện cho câu trả lời đúng vào Phần ANSWERS)

17 - False;

18 - True;

19 - True;

20 - False;

21 - C;

22 - C;

Trên đây là Đề thi vào 10 môn Anh Tp Hồ Chí Minh năm 2023 - 2024 có đáp án. VnDoc.com hy vọng rằng Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 môn tiếng Anh Hồ Chí Minh trên đây sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả.

Đánh giá bài viết
17 17.210
3 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Gấu Bắc Cực
    Gấu Bắc Cực

    Form đề thi chuẩn 💯

    Thích Phản hồi 04/05/22
    • Biết Tuốt
      Biết Tuốt

      Đề thi bao gồm đủ các dạng bài xuất hiện trong đề thi vào 10 HCM. Nghìn likeeee

      Thích Phản hồi 04/05/22
      • Minh Tri Do Le
        Minh Tri Do Le

        đáp án ở đâu ạ

        cho e xin vs

        Thích Phản hồi 02/06/22

        Đề thi vào 10 môn tiếng Anh

        Xem thêm