Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh quận Hoàn Kiếm, Hà Nội

Đề thi thử tiếng Anh vào 10 Hoàn Kiếm, Hà Nội ngày 23/5 có đáp án

Đề luyện thi vào 10 môn tiếng Anh quận Hoàn Kiếm, Hà Nội có đáp án tổng hợp kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm lớp 9 giúp các em học sinh ôn thi tuyển sinh lớp 10 môn tiếng Anh hiệu quả.

MÃ ĐỀ 002

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s)

Question 1. Is math a compulsory subject in Vietnamese high schools?

A. optional

B. difficult

C. required

D. necessary

Question 2. They are trying to provide temporary accommodations for the flood victims.

A. poor

B. permanent

C. complicated

D. warm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that has the same meaning as the original one.

Question 3. The last time we met Nguyen Quang Hai football player was two months ago.

A. We haven't met Nguyen Quang Hai football player since two months ago.

B. We haven't met Nguyen Quang Hai football player for two months.

C. We didn't meet Nguyen Quang Hai football player two months ago.

D. We have met Nguyen Quang Hai football player for two months.

Question 4. I don't know German. Therefore, I can't translate this letter for you.

A. If I knew German, I can translate this letter for you.

B. If I knew German, I could translate this letter for you.

C. I wish I know German and translated this letter for you.

D. If I know German, I could translate this letter for you.

Question 5. "How long have you learned English?", the teacher asked his students.

A The teacher asked his students how long they had learned English.

B. The teacher asked his students how long they learned English.

C. The teacher asked his students how long they were learning English.

D. The teacher asked his students how long had they learned English.

Question 6. I am talking to my brother. His motorbike has just been repaired.

A. I am talking to my brother, who his motorbike has just been repaired.

B. My brother, whose motorbike has just been repaired, I am talking to.

C. My brother, whom I am talking to his motorbike, has just been repaired.

D. I am talking to my brother, whose motorbike has just been repaired.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 7. Would you like any milk or fruit juice for breakfast?

A. for

B. you

C. any

D. juice

Question 8. A house at the corner of that street is my sister's.

A. is

B. sister's

C. corner

D. A

Question 9. Today she is absent from work due to she has been seriously ill.

A. due to

B. from

C. seriously

D. is

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is best written from the words/phrases given.

Question 10. Some students / spend / a year/travel/ before university.

A. Some students spend a year travelling before university.

B. Some students spend a year to travel before university.

C. Some students spend a year travelled before university.

D. Some students spending a year to travel before university.

Question 11. You / have to / study / six years / in order / become / a doctor.

A. You have to study for six years in order to become a doctor.

B. You have to study six years in order of becoming a doctor.

C. You have to study for six years in order become a doctor.

D. You have to study for six years in order that become a doctor.

Question 12. we/not keep / our environment / clean, / not enjoy / healthy life."

A. We not keep our environment clean, so we didn't enjoy a healthy life.

B. We don't keep our environment clean, and we wouldn't enjoy a healthy life.

C. Unless we won't keep our environment clean, we don't enjoy a healthy life.

D. If we don't keep our environment clean, we can't enjoy a healthy life.

Question 13. He / bright student/ that he/ can solve all the math problems.

A. He is so bright student that he can solve all the math problems.

B. He is so a bright student that he can solve all the math problems.

C. He is such bright student that he can solve all the math problems.

D. He is such a bright student that he can solve all the math problems.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

Question 14. "What an excellent picture you have painted, Minh!"

- "____________"

A. That's my pleasure.

C. Congratulations!

B. I'm sorry to hear that.

D. It's nice of you to say so.

Question 15. "Would you mind driving me to class today?"

-"______________________"

A. Here you are.

B. You're welcome.

C. Not at all.

D. Yes, I'd be glad to.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 16. My sister__________  in the bank for five years before she was sent to Da Nang.

A. had worked

B. has worked

C. works

D. was working

Question 17. When her __________ for the job was refused, she felt very disappointed.

A. apply

B. applicable

C. applicant

D. application

Question 18. You should ________  the shoes when coming into the Japanese houses.

A. take off

B. take on

C. get off

D. put on

Question 19. I suggest ________ different kinds of waste in different places.

A. put

B. putting

C. to put

D. that puting

Question 20. The new appliance does not only work ________  but also saves energy.

A. effect

B. effectiveness

C. effective

D. effectively

Question 21. You should have a dictionary to _______ the words that you don't know.

A. look up

B. find

C. look for

D. look into

Question 22. As soon as John ________ back tomorrow, I will give him the message.

A. will come

B. comes

C. is coming

D. has come

Question 23. In the future, paper books ____________ by e-books.

A. will be replacing

B. will be replaced

C. are replacing

D. will replace

Question 24. If I were you, I _________  that coat. It's much too expensive.

A. didn't buy

B. wouldn't buy

C. bought

D. would buy

Question 25. The farmer _________  in the field when it started to rain heavily.

A was working

B. worked

C. are working

D. had worked

Question 26. Johnny used to be one of the most ________ athletes in my country.

A. successful

B. succeed

C. successfully

D. success

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 27. A. exhibition B. question C. attraction D. multinational

Question 28. A. walked B. stayed C. laughed D. stopped

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part.

Question 29. How many countries took part in the last Sea Games in Cambodia?

A. worked B. participated C. won D. arrived

Question 30. The city of Heidelberg has some of the most ancient buildings in German.

A. beautiful

B. modern

C. tall

D. old

Read the passage below and mark the letter A, B, C or D to indicate the option that best fits each space.

The railway system in Viet Nam was first built in 1899 when Viet Nam was still a French colony. The total (31) _____ of the railroad is over 3,000 km. Now, the rail system covers 35 out of the 63 cities and provinces of Viet Nam. However, the system was (32) ______ damaged by bombings during the war. In 1975, the Vietnamese government decided to restore the system. In a year, hundreds of bridges, tunnels, and stations were restored, along with 660 km of tracks. The new and improved system was (33) ______the Thong Nhat Express. Thanks to the rail system, travelling from north to south has become much more convenient for tens of thousands of people. In the past, in order to buy train tickets, people had to wait in long lines. Now, we (34) ______ buy tickets online, or at the central station, without having to wait that long.

Question 31. A. length  B. long C. wide D. will

Question 32. A. serious B. very C. importantly D. seriously '

Question 33. A. to name  B. naming C. namer D named

Question 34. A. have to  B. need C. can D. could

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 35. A. disappoint B. consumer C. pollution D. amazing

Question 36. A. depart B. expand C. notice D. begin

Read the passage below and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer for each question.

There are many kinds of books in the world. They fall into two categories which are fiction and non-fiction. Well-received books from either kind are even made into movies and games.

Fiction books are written using the imagination. The characters and events surrounding them are not real. Often, fiction books are written in two or three combinations from the science, fantasy and classical groups. The most popular kind among youngsters is probably in the area of fantasy. Anything involving magic and witchcraft, spacecraft and aliens, or superheroes and time travel may be used in this category.

Many different kinds of non-fiction books are available on the market. These are written about facts, real people, real events and real places. Most of the time, non-fiction books are written by the people who had experienced or witnessed the happening themselves.

As more books are written and produced across the globe, our choice for selection also increases. Although reading is a good form of habit, choosing the right kind of books to read is just as important. We, as the readers, have responsibility to learn to choose wisely.

Question 37. Books are categorized into ___________

A. entertaining and boring

B. fiction and non-fiction

C. thick and thin

D. popular and unpopular

Question 38. What is the similarity between popular fiction and non-fiction books?

A. They are made into movies and games.

B. They are sold at a high price.

C. They have to be ordered in advance.

D. They are printed with limited copies available.

Question 39. People who write non-fiction books base their works on _______

A. whatever they can fantasize about

B. stories that have no truth in them

G the experiences they have gone through

D. unreal situations that have never taken place in their lives

Question 40. Which of the following statements is true?

A. Reading the right kind of books is important.

B. How much to spend on books is important.

C. Buying the right kind of books to keep is important.

D. Where to buy books is important.

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s)

1 - A; 2 - B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that has the same meaning as the original one.

3 - B; 4 - B; 5 - A; 6 - D;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

7 - C; 8 - D; 9 - A;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is best written from the words/phrases given.

10 - A; 11 - A; 12 - D; 13 - D;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

14 - D; 15 - C;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

16 - A; 17 - D;18 - A; 19 - B; 20 - D;

21 - A; 22 - B; 23 - B; 24 - B; 25 - A; 26 - A;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

27 - B; 28 -B;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part.

29 - B; 30 - D;

Read the passage below and mark the letter A, B, C or D to indicate the option that best fits each space.

31 - A; 32 - D; 33 - D; 34 - C;

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

35 - A; 36 - C;

Read the passage below and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer for each question.

37 - B; 38 - A; 39 - C; 40 - A;

Trên đây là Đề thi + Đáp đề khảo sát lớp 9 môn tiếng Anh phòng Giáo dục & Đào tạo quận Hoàn Kiếm ngày 23/5/2023. VnDoc.com hy vọng rằng đề tiếng Ạnh vào 10 quận Ba Đình trên đây sẽ giúp các em ôn luyện hiệu quả.

Tham khảo thêm:

Đánh giá bài viết
1 5.337
Sắp xếp theo

    Đề thi vào 10 môn tiếng Anh

    Xem thêm