Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi thử chuyên Anh vào lớp 10

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi thử chuyên Anh vào lớp 10 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục thi vào 10 môn Anh đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em tham khảo bài sau đây.

PART ONE: PHONOLOGY

A. Find the word that has its underlined part pronounced differently from the other three in each question. (5 points)

1. A. massage

B. carriage

C. voyage

D. dosage

2. A. dimension

B. expansion

C. confusion

D. tension

3. A. increase

B. ink

C. pink

D. thank

4. A. apology

B. classify

C. testify

D. verify

5. A. beloved

B. naked

C. ploughed

D. learned

Xem đáp án
1. A 2. C 3. A 4. A 5. C

B. Find the word with the stress pattern different from that of the other three words in each question. (5 points)

1. A. obvious

B. notorious

C. credulous

D. numerous

2. A. dialect

B. diagram

C. diagonal

D. diamond

3. A. Europe

B. monument

C. province

D. minority

4. A. obsolete

B. complete

C. compete

D. deplete

5. A. consent

B. obstinacy

C. condolence

D.equality

Xem đáp án
1. B 2. C 3. D 4. A 5. B

PART TWO: VOCABULARY AND GRAMMAR

A. Choose the best answer. (10 points)

1. She loved tennis and could watch it till the came home.

A. she B. everyone C. horses D. cows

2. Could you close the window? There is a bit of a .

A. current B. wind C. draught D. breeze

3. Thousands of steel were used as the framework of the new office block.

A. beams B. girders C. stakes D. piles

4. The ceiling fans were on, but unfortunately they only the hot, humid air.

A. stirred up B. poured through C. turned into D. cutback

5. He set one alarm-clock for five o'clock and the other for five past so as to that he did not oversleep.

A. assure B. ensure C. insure D. reassure

6. When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the

A. nut B. stone C. seed D. core

7. It was only he told me his surname that I realised that we had been to the same school.

A. then B. until C. as soon as D. when

8. He got an excellentgrade in his examination the fact that he had not worked particularly hard.

A. on account of B. because C. in spite of D. although

9. Their eventual choice of house was by the time Peter would take to get to the office.

A. related B. consequent C. determined D. dependent

10. It turned out that we rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

A. hadn't B. should have C. mustn't D. needn't have

Xem đáp án
1. D 2. C 3. B 4. A 5. B 6. B 7. D 8. C 9.C 10. D

B. Supply the correct form of the word provided in brackets in each sentence. (5 points)

1. His busy schedule made him completely (access) __________ to his students.

2. He works for UNESCO in a purely (advice) __________role.

3. The sun and the moon are often (person) __________in poetry.

4. I've never known such a (quarrel)__________person.

5. I don't care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was (defend) __________.

Xem đáp án

1. His busy schedule made him completely inaccessible to his students.

2. He works for UNESCO in a purely advisory role.

3. The sun and the moon are often personified in poetry.

4. I've never known such a quarrelsome person.

5. I don't care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was indefensible.

*Tải file để xem chi tiết*

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi thử chuyên Anh vào lớp 10 số 1, hy vọng đây là tài liệu học hữu ích dành cho quý thầy cô và các em học sinh.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
1
Sắp xếp theo

    Đề thi vào 10 môn tiếng Anh

    Xem thêm