Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 8 Unit 4 Our Customs and Traditions

Tiếng Anh 8 Unit 4 Our Customs and Traditions

Đề ôn tập tiếng Anh lớp 8 chương trình mới Unit 4 kỹ năng đọc có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh 8 mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài học Unit 4 giúp các em học sinh lớp 8 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh hiệu quả.

I. Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Dạng bài Đọc đoạn văn xác định câu đúng sai yêu cầu các em học sinh lớp 8 đọc kĩ và hiểu được ý chính của đoạn văn và đưa ra câu trả lời chính xác cho mỗi câu hỏi được đưa ra. Trong câu hỏi đưa ra có thể sử dụng từ trái nghĩa với từ xuất hiện trong bài đọc.

Bowing is nothing less than an art form in Japan, respect pounded into children’s heads from the moment they enter school. For tourists, a simple inclination of the head or an attempt at a bow at the waist will usually suffice. The duration and inclination of the bow is proportionate to the elevation of the person you’re addressing. For example, a friend might get a lightning-fast 30-degree bow; an office superior might get a slow, extended, 70-degree bow. It’s all about position and circumstance.

There is no tipping in any situation in Japan — cabs, restaurants, personal care. To tip someone is actually a little insulting; the services you’ve asked for are covered by the price given, so why pay more? If you are in a large area like Tokyo and can’t speak any Japanese, a waiter or waitress might take the extra money you happen to leave rather than force themselves to deal with the awkward situation of explaining the concept of no tipping in broken English.

Question 1: Japanese children are taught to bow from little age.

A. True

B. False

Question 2: The duration and inclination of a bow doesn’t depend on who you greet

A. True

B. False

Question 3: A lightning-fast 30-degree bow is used for friends.

A. True

B. False

Question 4: You need to tip when using cabs, restaurants, healthcare in Japan.

A. True

B. False

Question 5: Japanese find tipping a little insulting.

A. True

B. False

Đáp án

1. A 2. B 3. A 4. B 5. A

II. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Dạng bài Điền từ thích hợp vào đoạn văn tiếng Anh yêu cầu các em học sinh xác định đúng loại từ cần điền vào chỗ trống như: Danh từ, Động từ, Mạo từ, ... ngoài ra cần lưu ý thêm Thì của đoạn văn tiếng Anh, Sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ.

Jeans are very popular with young people all over the world. Some people say that jeans are the "uniform" of youth, but they haven't always been (6) _________. The story of jeans started almost two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The clothes made in Genoa (7) _________called " jeanos". The pants were called "jeans". In 1850, a salesman in California began selling pants made (8) _________canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, "Levi's pants became popular with gold miners, farmers and cowboys. Six year later, Levis began making his pants with blue cotton cloth from denim. Soon after, factory workers (9) _________ the United States and Europe began (10) _________ jeans. Young people usually didn't wear them.

Question 6:

A. usual

B. unique

C. traditional

D. popular

Question 7:

A. are

B. were

C. is

D. was

Question 8:

A. of

B. with

C. from

D. to

Question 9:

A. on

B. in

C. at

D. from

Question 10:

A. wear

B. wore

C. wears

D. to wear

Đáp án

6. D 7. B 8. A 9. B 10. D

III. Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

Dạng bài Đọc đoạn văn tìm câu trả lời đúng yêu cầu các em học sinh lớp 8 đòi hỏi kỹ năng Đọc hiểu đoạn văn tiếng Anh một cách chính xác và đưa ra câu trả lời đúng. Thông thường trong câu hỏi, từ vựng trong câu hỏi và câu trả lời giống hoặc đồng nghĩa với từ ngữ xuất hiện trong đoạn văn.

HOW TO USE NAPKINS IN AN AMERICAN RESTAURANT?

As soon as you are seated, remove the napkin from your place setting, unfold it, and put it in your lap. Do not shake it open. At some very formal restaurants, the waiter may do this for the diners, but it is not inappropriate to place your own napkin in your lap, even when this is the case. The napkin rests on the lap till the end of the meal. Do not clean the cutlery or wipe your face with the napkin. NEVER use it to wipe your nose!

If you excuse yourself from the table, loosely fold the napkin and place it to the left or right of your plate. Do not refold your napkin or wad it up on the table either. Never place your napkin on your chair. At the end of the meal, leave the napkin semi-folded at the left side of the place setting. It should not be crumpled or twisted; nor should it be folded. The napkin must also not be left on the chair.

Question 11: As soon as you are seated, remove the napkin from your place setting, unfold it, and put it in your __________.

A. lap

B. knees

C. chest

D. head

Question 12: Does the napkin rest on the lap till the end of the meal?

A. Yes, it is

B. No, it doesn’t

C. Yes, it does

D. No, it isn’t

Question 13: What shouldn’t we do with the napkin?

A. clean the cutlery

B. wipe your face

C. wipe your nose

D. All answers above

Question 14: If you excuse yourself from the table, should you loosely fold the napkin?

A. Yes, we should

B. No, we shouldn’t

Question 15: The napkin _________ be left on the chair.

A. mustn’t

B. can’t

C. needn’t

D. haven’t

Đáp án

11. A 12. C 13. D 14. A 15. A

IV. Read the following passage and choose the correct answer for each gap.

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) ____ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)____the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ___ three times. Mainly I just (4) _______ my friends. I read online magazines and I look (5) ___ information, too. I also compare prices of things, (6) ___ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe. I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ______. One friend of mine always looks (8) ___ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ____ his habits. In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ______.

1. A. spend

B. spending

C. spent

2. A. have

B. use

C. play

3. A. online

B. Internet

C. computer

4. A. write

B. email

C. send

5. A. at

B. in

C. for

6. A. because

B. but

C. although

7. A. is

B. were

C. are

8. A. tired

B. hard

C. happily

9. A. change

B. to change

C. changed

10. A. sensible

B. sensibly

C. sensibleness

Đáp án

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - C; 

6 - B; 7 - C; 8 - A; 9 - C; 10 - B;

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 Reading part kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 1.308
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm