Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao -Tuần 4

Tổng hợp bài tập cuối tuần Unit 2 lớp 6

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh học tập Tiếng Anh lớp 6 tốt hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm chuyên đề ngữ pháp Unit 2: Bài tập There is - There are nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6.

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao -Tuần 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. boys

B. lessons

C. cats

D. pictures

2. A. dangerous

B. travel

C. man

D. traffic

3. A. policeman

B. sign

C. bike

D. spider

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. bed

B. lamp

C. television

D. sink

2. A. dish washer

B. sofa

C. sink

D. cupboard

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. We live in a town house, but our grandparents live in a _________ house.

A. villa

B. country

C. apartment

D. city

2. There is a family photo _________ the wall.

A. on

B. at

C. in

D. next

3. Where ________ the books? Are they ________ the bookshelf?

A. is - on

B. is - in

C. are - in

D. are - on

4. My bedroom is small but it has a ___________ window.

A. big

B. small

C. interesting

D. old

5. Don’t stand ________ the TV I’m trying to watch this programme.

A. behind

B. next to

C. under

D. in front of

6. Those __________ pens and pencils.

A. is

B. are

C. has

D. have

7. How _________ money do you want?

A. many

B. much

C. little

D. a lot of

8. What’s the date today ? - It is _______ June.

A. twelve

B. twelfth

C. twelve of

D. the twelfth of

9. I’d ________study hard for the exam.

A. better

B. like

C. be

D. do

10. We need some chairs_______ the kitchen.

A. with

B. for

C. at

D. on

Exercise 4: Read and decide if each statement is true (T), false (F) or not given (NG)

Mr. Smith’s house has got four bedrooms, a living-room, a dining-room, a kitchen, a bathroom and a separate toilet. There is a toilet in the bathroom too. The bedrooms and the bathroom are upstairs, and the living-room, the dining-room, the kitchen and the toilet are downstairs.

The first bedroom is Mr. and Mrs. Smith’s, the second one is Tom’s, the third one is Mary’s, and the fourth one is Anne’s. There is a baby bed in Anne’s bedroom too, but there is no baby living there.

When you enter Mr. Smith’s house, the room on the left is the living-room, and the room on the right is the dining-room. Where is the kitchen? It is behind the dining-room. And where is the toilet? It is straight on, in front of you. There is a garden behind the house, but it is not big. Is there a garden in front of the house too? Yes, there is, but it is very small.

When you-go upstairs, Mr. and Mrs. Smith’s bedroom is on the left. The bedroom on your right is Tom’s, and the bathroom is between his bedroom and Mary’s. Anne’s bedroom is behind Mary’s.

No.

Statement

T, F or NG

1.

There seems to be five people in the family.

 

2.

Mr. and Mrs. Smith share a bedroom

 

3.

The dining room is in front of the living room.

 

4.

There is a pond at the distance of two kilometers from the house.

 

5.

Mary’s bedroom is next to Mr. and Mrs. Smith’s.

 

Exercise 5: Fill in the blanks with in, on, at, behind, in front of, from ... to

1. My birthday is __________ September 3rd.

2. The dog is__________ the shelf.

3. The meeting will last _______7 a.m _______ 5 p.m.

4. It’s often rainy _________ July.

5. We are playing chess __________ the moment.

Exercise 6: Use the given words to make complete sentences.

1. house/ a/ Minh/ lake/ a/ lives/ in/ near.

_____________________________________

2. many/ right/ the/ museum/ Are/ flowers/ the/ there/ to/ of/?

_____________________________________

3. on/ floor/ classroom/ the/ is/ Our/ first.

_____________________________________

Exercise 7: Put the verbs into the correct tense form

1. Listen! Someone _________________ (play) the guitar. It _________________ (sound) great.

2. The students __________________ (not prepare) for the science exam at the moment.

3. __________________ (you/ get) up early in the morning?

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao -Tuần 4

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. C

2. A

3. A

Exercise 2: Choose the odd one out

1. D

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. D

4. A

5. D

6. B

7. B

8. D

9. A

10. B

Exercise 4: Read and decide if each statement is true (T), false (F) or not given (NG)

1. T

2. T

3. F

4. NG

5. F

Exercise 5: Fill in the blanks with in, on, at, behind, in front of, from ... to

1. on

2. behind

3. from… to…

4. in

5. at

Exercise 6: Use the given words to make complete sentences.

1. Minh lives in a house near a lake

2. Are there many flowers to the right of the museum?

3. Our classroom is on the first floor.

Exercise 7: Put the verbs into the correct tense form

1. Listen! Someone ________is playing_________ (play) the guitar. It _______sounds__________ (sound) great.

2. The students ________aren’t preparing__________ (not prepare) for the science exam at the moment.

3. ______Do you get____________ (you/ get) up early in the morning?

Xem tiếp: Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5 MỚI

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2), Bài tập There is - There are nâng cao.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 250
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 6 Xem thêm