Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập nâng cao môn Tiếng Anh lớp 8 Unit 10 Communication có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập nâng cao môn Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới Unit 10: Communication có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các em học sinh lớp 8 ôn tập kiến thức trọng tâm Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit hiệu quả.

Bài tập tiếng Anh unit 10 lớp 8 Communication

I. Choose the word that is stressed differently from that of the other words.

1.

A. sensitive

B. transitive

C. positive

D. effective

2.

A. curiosity

B. personality

C. university

D. community

3.

A. charity

B. reality

C. density

D. quality

4.

A. possessive

B. additive

C. primitive

D. positive

5.

A. majority

B. equality

C. nationality

D. mobility

II. Match the sentences, clauses or phrases in column A with the ones in column B to make meaningful sentences

A

B

1. make

A. a rule

2. hold

B. a conversation

3. ask

C. your head

4. achieve

D. eye contact

5. impress

E. other people

6. send

F. a question

7. express

G. a result

8. follow

H. an opinion

9. nod

I. an answer

10. give

J. a message

III. Choose the best answer to fill in the blank.

1.

It was nice of her to let me ________ her laptop.

A. to borrowing

B. to borrow

C. borrowing

D. borrow

2.

I don't mind ________ up early in the morning.

A. getting

B. get

C. to getting

D. to get

3.

How many times have I told you ________ football in the street?

A. will not play

B. do not play

C. not playing

D. not to play

4.

We should not ________ passwords with anyone.

A. lend

B. share

C. send

D. bring

5.

A study shows that teenagers use text messaging to communicate with their friends more than ________ .

A. emailing

B. texting

C. to send email

D. to write letters

6.

________ Do you spend a lot of time to music?

A. listen

B. listening

C. to listen

D. to be listening

7.

The ________ communication services, along with chat rooms, continue to be an important part of children's online interactions.

A. phone

B. direct

C. online

D. offline

8.

You'll recognize Jenny when you see her. She ________ a red hat.

A. will wear

B. will be wearing

C. wears

D. is wearing

9.

“When is your math exam?” - “Well, at this time tomorrow, I ________ for it.”

A. will be sitting

B. sit

C. is sitting

D. will sit

10.

Email ________ are often necessary to join social networking sites, online games, and virtual worlds.

A. senders

B. information

C. address

D. accounts

11.

She is looking forward ________ her grandparents again soon.

A. see

B. seeing

C. to seeing

D. to see

12.

The facial expressions for happiness, sadness, anger, surprise, fear, and disgust are the same across ________.

A. cultures

B. languages

C. habits

D. people

13.

Seven of 10 people prefer face-to-face ________ when having a date.

A. code

B. language

C. contact

D. sign

14.

I ________ with my aunt when I go to Ha Noi next summer.

A. will be staying

B. staying

C. stay

D. stayed

IV. Give the correct form of the verbs in the brackets to complete the sentences

1.

My father doesn't mind ________ (do) the housework, but he hates (do) ________ the cooking.

2.

He prefers ________ (have) chicken soup rather than (drink) ________ milk.

3.

Scientists ________ the technology of organs regrowth so that there will not be any disabled people. (develop)

4.

We ________ the scanning technology to create the metal products. (use)

5.

My mother wants me ________ (post) this letter before afternoon.

6.

Scientists ________ the DNA banks to save endangered species. (use)

7.

Mai suggested ________ (go) for a drink.

8.

“Information lens” ________ our eyes to get details of what is seeing. (make)

9.

The teacher told his students ________ (stop) making noise.

10.

My mother made my brother ________ (tidy) his room.

V. Make all the changes and additions necessary to produce from the followings sets of words and phrases, complete sentences

Dear teacher,

1.

My name/ Hoang Diem Mi/ I/ your student/ class 8A.

_ _________________________________________

2.

I/ would like/ express my appreciation/ all your efforts/ teaching chemistry/ our class.

_ __ _________________________________________

3.

I/ write/ this letter/ apologize/ not submit/ my lab report/ on time.

____________________________________________

4.

I/ sorry for/ forget/ the deadline/ the report/ due last week.

_ __ _________________________________________

5.

I/ promise/ this thing/ not happen again.

__ _________________________________________

6.

I/ hope for/ kind understanding/ and accept/ late submission.

__ _________________________________________

Best regards,

Hoang Diem Mi

VI. Read the passage and answer the questions.

Conversation

Some recent research into conversation between men and women has produced results which will surprise few women. Men always interrupt women when they talk. One researcher feels that men regard female talk as a kind of conversational housework. They expect women to play a supporting role. So a man interrupts in a display of dominance or control. Men also have a much more unpleasant listening style. Whereas woman uses gestures or say “mm”, a man will say such things as “right” or “okay” thus setting the stage for an interruption.

Conversation of this kind is, then, hardly meaningful communication. Male talk is often argumentative while women are more tentative, asking more questions and tending to build up their replies on what the other person has said. The research would indicate that women are better listeners than men. Yet, listening secretly to conversations between groups of women, one has the impression of several simultaneous monologues into which no man would be able to get a chance to speak.

Questions:

1. Do men always interrupt women when they talk?

_________________________________________________

2. What do men expect women to do in conversation?

_________________________________________________

3. What will a man say when a woman uses gestures or say “mm”?

_________________________________________________

4. Is male talk often argumentative?

_________________________________________________

5..Are men better listeners than women?

_________________________________________________

VII. There is one mistakes in each sentence, find out and correct it.

1. As soon as he will come (A) back from (B) his office, tell (C) him to see (D) me.

2. He regretted not (A) say (B) goodbye to (C) his girlfriend at (D) the airport.

3. The town we visited was (A) a four-days journey (B) from our hotel, so we took (C) the train instead of the bus (D).

4. Our new (A) neighbors had been living (B) in Paris since (C) ten years before moving (D) to their present house.

5. The explanation that our (A) teacher gave us (B) was difficult than (C) the one you gave us (D).

VIII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Telepathy: Mind to Mind Communication

The (1) ___________ “telepathy” has been derived from the words “tele” meaning “distance” and “pathy” meaning “feeling”. So telepathy actually means (2) _____________ feelings through a distance. Telepathy is the communication (3) ___________ two minds, (4) _________ over a distance, without the (5) ___________ of the five known senses.

At some point of time or the other, we all have (6) ___________telepathy. Maybe you were thinking of someone you haven’t talked to for months and you suddenly get a call from them. Or (7) _________ two people are together, they might say the same thing at the same time. These are spontaneous mind-to-mind (8)____________ that tend to occur frequently between closely related individuals.

1. A. letter

B. phrase

C. world

D. signal

2. A. holding

B. carrying

C. bringing

D. getting

3. A. between

B. among

C. through

D. across

4. A. separate

B. separated

C. separating

D. be separated

5. A. use

B. using

C. take

D. taking

6. A. made

B. brought

C. experienced

D. taken

7. A. where

B. when

C. during

D. since

8. A. ways

B. methods

C. techniques

D. communication

IX. Choose the correct answer to complete the passage.

Alexander Graham Bell is widely ………(1)……….as the inventor of the first telephone. He was born on March 3rd, 1847 in Edinburgh, Scotland. When he was 23, Bell emigrated to Canada with his parents and the next year moved to the United States to teach deaf-mute children. He took great interest …………(2)…………transmitting the human voice. With his colleague Thomas Watson, Bell worked very hard on the experimentation to invent devices such as the harmonic telegraph and phonautograph. The first telephone ………(3)…….......was said to have happened between Bell and Watson in 1876 while Bell was at one end of the line, and Watson worked on the telephone in another room. The first transmitted words……(4)……….., ‘Mr Watson, come here. I want to see you.’

1. A. know B. knew C.to know D. known

2. A. on B.in C.at D. by

3. A. communicate B. communication C. to communicate D. communicating

4. A. was B. are C. were D.is

X. Match the five sentence-halves in column A with their second halves in column B to complete the sentences.

A

B

1. Sometimes people have problems communicating

2. When a person’s style of communicating is different from ours,

3. If we want to avoid communication problems,

4. If there is a breakdown in communication,

5. Sometimes we have to adapt people’s opinions

A. because they find it difficult to agree with other people’s ideas.

B. we must be flexible.

C. we should tell the other person openly and gently

D. because of differences in their conversational styles

E. we may not understand the person’s intention.

Đáp án bài tập tiếng Anh unit 10 lớp 8 Communication

I. Choose the word that is stressed differently from that of the other words.

1. D 2. D 3. B 4. A 5. C

II. Match the sentences, clauses or phrases in column A with the ones in column B to make meaningful sentences

1. D 2. B 3. F 4. G 5. E 6. J 7. H 8. A 9. C 10. I

III. Choose the best answer to fill in the blank.

1. D 2. A 3. D 4. B 5. A 6. B 7. C

8. B 9. A 10. D 11. C 12. A 13. C 14. A

IV. Give the correct form of the verbs in the brackets to complete the sentences

1. My father doesn't mind _____doing___ (do) the housework, but he hates (do) ___to do_____ the cooking.

2. He prefers ___to have_____ (have) chicken soup rather than (drink) ____(to) drink____ milk.

3. Scientists ___will be developing_____ the technology of organs regrowth so that there will not be any disabled people. (develop)

4. We ___will be using_____ the scanning technology to create the metal products. (use)

5. My mother wants me ____to post____ (post) this letter before afternoon.

6. Scientists ____will be using____ the DNA banks to save endangered species. (use)

7. Mai suggested ___going_____ (go) for a drink.

8. “Information lens” ___will be making_____ our eyes to get details of what is seeing. (make)

9. The teacher told his students ___to stop_____ (stop) making noise.

10. My mother made my brother _____tidy___ (tidy) his room.

V. Make all the changes and additions necessary to produce from the followings sets of words and phrases, complete sentences

1. My name is Hoang Diem Mi and I am your student from class 8A.

2. I would like to express my appreciation for all your efforts in teaching chemistry to our class.

3. I write/ am writing this letter to apologize for not submitting my lab report on time.

4. I am sorry for forgetting the deadline of the report, due last week.

5. I promise that this thing does not happen again.

6. I hope for your kind understanding, and accept my late submission

VI. Read the passage and answer the questions.

1. Yes, they do

2. They expect women to play a supporting role.

3. When a woman uses gestures or says “mm”, a man will say such things as “ right” or “ okay”

4. Yes, it is.

5. No, they aren’t

VII. There is one mistake in each sentence. Find out and correct it.

1. A .will come ->comes

2. B. say -> to say

3. B. four-days journey ->four –day journey

4. C. since -> for

5. C. difficult than -> more difficult than

VIII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

1. C

2. D

3. A

4. B

5. A

6. C

7. B

8. D

IX. Choose the correct answer to complete the passage.

1 - D; 2 - B; 3 - B; 4 - C;

X. Match the five sentence-halves in column A with their second halves in column B to complete the sentences.

A

 

B

1. Sometimes people have problems communicating

2. When a person’s style of communicating is different from ours,

3. If we want to avoid communication problems,

4. If there is a breakdown in communication,

5. Sometimes we have to adapt people’s opinions

1 - A

2 - E

3 - C

4 - B

5 - D

A. because they find it difficult to agree with other people’s ideas.

B. we must be flexible.

C. we should tell the other person openly and gently

D. because of differences in their conversational styles

E. we may not understand the person’s intention.

Trên đây là nội dung của tài liệu Bài tập nâng cao môn Tiếng Anh lớp 8 Chương trình mới Unit 10: Communication có đáp án. Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 10 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Ngoài ra, VnDoc.com cũng đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh Unit 10 khác như:

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 10 nâng cao: Communication MỚI

Chia sẻ, đánh giá bài viết
7
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 8

    Xem thêm