Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 Preserving The Environment

Tiếng Anh Unit 9 lớp 10: Preserving The Environment

Nằm trong bộ đề bài tập Tiếng Anh 10 mới theo từng Unit, đề ôn tập Tiếng Anh Unit 9 chương trình mới có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 10 khác nhau giúp học sinh lớp 10 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm bài 9 hiệu quả.

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. A. energy

B. finally

C. hospital

D. denial

2. A. beautiful

B. consumption

C. offensive

D. aquatic

3. A. organize

B. picturesque

C. engineer

D. afternoon

4. A. article

B. chemical

C. etiquette

D. Japanese

5. A. employee

B. committee

C. referee

D. absentee

6. A. confusion

B. degraded

C. editor

D.pollutant

7. A. pesticide

B. habitat

C. important

D. adventure

8. A. dangerous

B. harmony

C. natural

D. mountaineer

9. A. animal

B. destruction

C. unfriendly

D. solution

10. A. government

B. understand

C. mystery

D. tropical

Answer keys:

1. D

2.A

3.A

4.D

5.B

6.C

7.D

8.D

9.A

10.B

Choose the best answers to complete the sentences :

1. There is a ...................... water because it hasn’t rained for a long time.

A. shortage

B. short

C. shortest

D. shorter

2. One of the aims of Greenpeace is to .................... of the environmental problems facing our planet.

A. take responsibility

B. arouse interest

C. raise concern

D. raise awareness

3. The creation of nature reserves will help to ensure the .................. of many endangered species

A. extinction

B. survival

C. elimination

D. disappearance

4. __________ are very anxious about the falling rhino population.

A. Environmentalists

B. Environmental activities

C. Conservationists

D. Naturalists

5. Earth day was started by John McConnell in 1970 as a way to make people .............. the problems of the environment

A. attention to

B. responsible with

C. aware of

D. attentive to

6. The heavily polluted water near the factory .................. the safety of the local people.

A. endangers

B. preserves

C. contaminates

D. is threatened

7. The huge oil slick is moving slowly towards Ireland, and several miles of coastline are under ....................

A. threat

B. stake

C. pressure

D. damage

8. Tornadoes are very dangerous because there is ................., and people do not have much time to find a safe place

A. small warning

B. a lot of warning

C. little warning

D. few warning

9. We admire Lucy for her intelligence, cheerful disposition and ................

A. honest

B. honesty

C. honestly

D. honested

10. Several ..................... are known to cause cancer to develop.

A. chemist

B. chemistry

C. chemical

D. chemicals

11. “Thank you so much for your support” - ...........................................

A. Welcome! It’s very nice of you

B. Well done

C. There is nothing I can do about it

D. It. s my pleasure

12. Farmers can enrich the soil by using ......................

A. fertile

B. fertility

C. fertilizers

D. fertilize

13. Sugar is the ....................... of healthy teeth.

A. destruction

B. destructively

C. destroying

D. destroyer

14. The river has been polluted with toxic waste from ..................... factories.

A. local

B. locate

C. locally

D. locality

15. Why aren’t you coming with us ? - ................................

A. That’s why I don’t like going out

B. I have too much assignments to do. I’m sorry

C. I was very tired. That’s why

D. I don’t agree. I’m afraid

16. Hello, Jim. I didn’t expect to see you today. Sonia said you .................. ill.

A. are

B. were

C. was

D. should be

17. The man .................... that he had done this before and that he had some experience in the field.

A. told

B. said me

C. talked

D. said

18. A nuclear reactor releases radiation which is .......... ..... to the environment.

A. dangerous

B. endangered

C. in danger

D. danger

19. Human ................. have not shown their intention to live in harmony with the nature.

A. race

B. beings

C. being

D. kind

20. The poor people in the city ................... terrible suffering as a result of disaster

A. have experienced

B. had experienced

C. experience

D. have been experienced

Answer keys:

1.A

2.D

3.B

4.C

5.C

6.A

7.A

8.C

9.B

10.D

11.D

12.C

13.D

14.A

15.B

16.B

17.D

18.A

19.B

20.A

Choose the best answers to complete the sentences :

1. Overusing chemical sprays and fertilizers makes land aridand vegetation harmful to human health.

A. very dry

B. very wet

C. stormy

D. rainy

2. How can we deal with environmental pollution? – “ .................................................”

A. Environmental pollution can be dealt with

B. We should deal with environmental pollution

C. We should strictly ban the disposals of chemical rubbish

D. Environmental pollution is unclean

3. Alice .................... to her husband that she would work for that firm.

A. say

B. said

C. tell

D. told

4. Tom ................... me that his picture had been sold the day before

A. say

B. said

C. tell

D. told

5. “Jim is more popular than any other painters in this district ” has the closest meaning to ................

A. Another painter is more popular than Jim

B. Jim is more popular than no other painter in this district

C. Jim is the more popular than any other painter in this district

D. Jim is the most popular painter in this district

6. He ..................... his new friend that he had worked as a coordinator for more than 4 years

A. told

B. insisted

C. thought

D. agreed

7. Her boss wanted to know where ................. 2 years before.

A. did she work

B. had she worked

C. she has worked

D. she had worked

8. They ................. the foreigner where he came from

A. asked

B. said

C. informed

D. stated

9. He apologized ..................... late

A. for coming

B. came

C. has come

D. had come

10. One of the main area of this organization is the sustainableuse of natural resources.

A. maintainable

B. forgettable

C. visible

D. vegetable

11. For the .................. of environment and for the people who live in it, we must eliminate pollution immediately.

A. sick

B. rich

C. sake

D. harmful

12. The reporter said that factory ............... down the day before.

A. had burned

B. has been burned

C. burns

D. has burned

13. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. attention

B. agreement

C. protector

D. chemical

14. He ................... his employees that the schedule has been changed.

A. informed

B. agreed

C. said

D. thought

15. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. animal

B. appointment

C. designer

D. erosion

16. He promised ................. his assignment on time

A. submit

B. to submit

C. submitted

D. submitting

17. Choose the answer which needs correcting:

He asked his father when would he deal with the problem

A B C D

18. Choose the answer which needs correcting:

They announced that he has met a number of key figures the day before

A B C D

19. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. extinction

B. detergent

C. newsletter

D. appointment

20. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. consumption

B. pesticide

C. destruction

D. disposal

Answer keys:

1.A

2.C

3.B

4.D

5.D

6.A

7.D

8.A

9.A

10.A

11.C

12.A

13.D

14.A

15.A

16.B

17.C

18.B

19.C

20.B

Choose the best answers to complete the sentences :

1. In the age of technology, you can take ................. of new applications which are very used for your learning.

A. advantage

B. use

C. effect

D. function

2. There are more and more species that are in danger of ..................

A. extinct

B. extinction

C. death

D. dead

3. Internet shopping has begun to have a serious .................. on the traditional bookshops

A. impact

B. act

C. attack

D. significance

4. Peter, .................. everyone suspected , turn out to be innocent.

A. whom

B. f

C. that

D. A or C

5. I ................... I could meet you this evening, I’m really busy

A. told

B. said

C. asked

D. wondered

6. Only 40 %of 5 year-old have access ............... pre-school education

A. with

B. for

C. to

D. in

7. David told me my letter ................ the day before

A. arrived

B. would arrived

C. has arrived

D. had arrived

8. “ “ in the sentence below is not correct:

Students can now study at home instead of at the library because the Internet

9. One ...................... prepared this report must have a real talent for writing

A. which

B. who

C. f

D. whose

10. Seoul, .................... is the capital city of Korea, is well-known for its shopping malls

A. which

B. that

C. where

D. A or B

11. Consumers have been encouraged to use ............... products.

A. environment friendly

B. environmental friendly

C. environmentally friend

D. environment ally friendly

12. Water ................ are things such as detergents, pesticides, oil and other chemicals and rubbish blockages in rivers that make the water unclean or contaminated.

A. pollution

B. pollutants

C. polluted

D. polluting

13. Choose the answer which needs correcting: The (A) new computer made easier (B) for (C) the students to finish (D) the project

14. Choose the answer which needs correcting: Works (A) writing by (B) Shakespear often have (C) an unhappy ending (D)

15. James often asks himself .................. in the next 10 years

A. where will he be

B. where he would be

C. where he will be

D. where is he

Answer keys:

1.A

2.B

3.A

4.A

5.B

6.C

7.D

8.D

9.B

10.A

11.D

12.B

13.B

14.B

15.C

 

13.B made easier thành made it easier 14. writing by thành written by

Tải trọn bộ nội dung bài tập và đáp án tại đây: Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 Preserving The Environment. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
1 5.476
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm