Bài tập trắc nghiệm môn tiếng Anh lớp 10 Unit 11: National Parks có đáp án

2 4.085

Bài tập trắc nghiệm môn tiếng Anh lớp 10 Unit 11

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập trắc nghiệm môn tiếng Anh lớp 10 Unit 11: National Parks có đáp án dưới đây giúp các bạn nắm chắc phần kiến thức trọng tâm của bài 11, đồng thời là tài liệu hữu ích ôn thi học kì 2 đạt kết quả cao. Chúc các bạn thành công! 

OBJECTIVE PRACTICE TEST OF UNIT 11

Choose the word that has the underlined syllable pronounced different from the others.

1. A. worked        B. hoped        C. watched       D. lived

2. A. invader        B. destroy       C. spend         D. Soldier

3. nature           B. toxic         C. plant          D. Contain

4. A. played        B. missed       C. called         D. moved

5. A. nation         B. tourist        C. study         D. return

Choose the word whose main stress is placed different from the others.

6. A. ethnic         B. explore       C. orphan       D. fauna

7. A. dependent     B. survival       C. minority       D. recognize

8. A.temperature     B. chemical     C. habit         D. location

9. A. abandon       B. national      C. wilderness     D. butterfly

10. A. establish      B. disaster      C. tropical        D. dependent

Choose the best answer (A, B, C or D) that best completes each sentence.

11. Cuc Phuong National Park __________ over 200 square kilometers of rainforest.

A. contains         B. gets         C. hold           D. covers

12. An interesting ______of this park is Orphanage, where orphaned animals are taken care of.

A. advantage       B. feature       C. area           D. zone

13. A child who has lost one or both of his parents by death is called ________ child.

A. an abandoned    B. an orphan     C. a homeless    D. orphanage

14. The _________ has threatened many of animals in this park.

A. rainforest        B. population    C. increase       D. contamination

15. They went camping in the beautiful _________ of the rainforest.

A. wildlife          B. wildness      C. wild          D.wilderness

16. This park was _________ before World War II

A. set             B. located       C. established    D. stationed

17. We were very _________at his success.

A. surprised       B. interested      C. keen         D. fond

18. One species is dependent __________ another of survival.

A. on             B. to            C. of            D. at

19. My home village is ____________ 40 kilometers north of the capital..

A. located         B. held          C. laid          D. surrounded

20. The cattle drank from a river polluted with toxicchemicals..

A.waste          B. colorless      C. odorless       D. poisonous

21. We _________ to the beach yesterday if the sun had been shining.

A. will go          B. would go      C. would have gone    D. had gone

22. If he _________ up earlier, he ________ to work on time.

A. got/ would get                 B. had got/ would get

C. would get/ got                 D. would have got/ had got

24. We wouldn’t have been to the cinema_________we hadn’t had ticket.

A. if             B. unless       C. because of            D. in spite of

25. What ________ if you had met him yesterday?

A. did you do     B. would you do  C. would you have done   D. will you do

26. They _________ the farm if they _________ enough money.

A. had enlarged/ would have had        B. would enlarge/ had had

C. enlarged/ would have              D. would have enlarged/had had

Choose the underlined part (A,B,C or D) that needs correcting.

26. He wouldn’t have known the news if you had told him.
                 A          B   C            D

27. I had gone to see you if I’d known what you were ill.
       A         B          C               D

28. My brother would buy a sports car if he don’t have the money.
              A       B                 C     D

29. If I have free time next Sunday, I would visit my grandmother.
   A         B                     C           D

30. If I were you, I would have forgotten about buying a new car.
       A               B                C      D

Choose one sentence that best rewrites the root one.

31. He didn’t work hard, so he failed the exam.

A. If he worked hard, he wouldn’t fail the exam.

B. If he hadn’t worked hard, he would have failed the exam.

C. He would have passed the exam if he had worked hard.

D. He had passed the exam if he would have worked hard.

32. Iwas tired because I stayed up late last night.

A. If I hadn’t stayed up late at night, I wouldn’t have been tired.

B. I hadn’t been tired if I wouldn’t have stayed up lat.

C. If I had stayed up late at night, I would have been tired.

D. I wouldn’t be tired If I didn’t stay up late at night.

33. The shirt didn’t fit me so I didn’t buy it.

A. If the shirt fit me, I will buy it.

B. If the shirt fitted me, I would buy it.

C. If the shirt had fitted me, I would have bought it.

D. I didn’t buy the shirt due to it didn’t fit me.

34. He didn’t know French so he didn’t go to Paris for his holiday.

A. Unless he knew French, he wouldn’t go to Paris for his holiday.

B. If he knew French, he would have gone to Paris for his holiday.

C. If he had gone to Paris, he would have known French.

D. Had he known French, he would have gone to Paris for his holiday.

35. He worked lazily so he was sacked.

A. If he hadn’t worked lazily, he wouldn’t have been sacked.

B. If he workedlazily, he would be sacked.

C. Unless he had worked lazily, he would have been sacked.

D. If he hadn’t worked lazily, he would have been sacked.

36. He didn’t take any medicine so he feels worse now.

A. If he had taken the medicine, he would have felt better now.

B. If he had taken the medicine, he would feel better now.

C. If he took the medicine, he would feel better now.

D. Unless he took the medicine, he wouldn’t feel better now

37. We want to buy that house but we don’t have enough money.

A. Unless we have enough money, we won’t buy that house.

B. We would have bought that house if we had had enough money.

C. If we had enough money, we would have bought that house.

D. If we had enough money, we would buy that house.

38. They couldn’t go home because it stormed terribly.

A. If it hadn’t stormed terribly, they could have gone home.

B. If it didn’t storm terribly, they would go home.

C. It stormed terribly so that they couldn’t go home

D. They couldn’t go home due to terribly storm.

39. Without Jack’s help, I wouldn’t have been able to move the table.

A. Jack hadn’t helped, but I could move the table.

B. Jack didn’t help, so I hadn’t been able to move the table.

C. If Jack hadn’t helped, I wouldn’t have been able to move the table.

D. Had Jack helped, I wouldn’t have been able to move the table.

40. You wouldn’t have made many mistakes if you had been careful.

A. You didn’t make many mistakes because you weren’t careful.

B. You made many mistakes because you were careful.

C. You were careful, so you didn’t make many mistakes.

D. You weren’t careful, so you made many mistakes.

Read the following passage and choose best answer ( A,B,C or D ) for each blank.

The ostrich is the (41) _______ bird in the world, and an adult can be more than ninety kilos. Most wild ostriches live in southern Africa, but there are only a (42)_________of them left. Like all birds, ostriches have wings, (43)________ they cannot fly. They use their wings to help them (44)_________when they are running. Ostriches can run very fast , from sixty-five to ninety kilometers an hour, so it is very difficult for (45)_________ animals to catch them.

41. A. large         B. larger       C. largest       D. most largest

42. A. few           B. little        C. lot           D. many

43. A. or            B. and        C. but          D. except

44. A. direct         B. change      C. alter         D. turn

45. A. another       B. other       C. others       D. one other

Read the passage below and choose one best answer for each question.

Parks in our country are wonderful playgrounds and millions of people visit them every year. There are places where you can camp without charge or you can rent rooms in a hotel. You can take a long walk in the forests, take boat trips, or climb mountains. You are not allowed to hunt in the park, so there are many wild animals. You can fish in the streams of most of the parks. The park keepers sometimes go with the visitors on walks to tell them about the animals, plants, and mountains. They also have programmes and talks at the campgrounds and in the hotels so that people can learn all about the park and the things that are in it.

46. We can camp in the parks _____________.

A. without having to pay anything        B. with a small fee

C. if we rent a room in a hotel           D. if we visit them every year

47. Which of the following activities is not mentioned in the passage?

A. go for a walk                      B. go climbing

C. go skiing                         D. go by boat

48. The word “streams” in line 4 is closest in meaning to ______________.

A. small rivers        B. ponds        C. lakes           D. big sea

49. The word “ them ” in line 5 refers to ______________.

A. parks            B. visitors        C. park keepers     D. animals

50. Which of the following statements is NOT true?

A. There are many animals in the parks.

B. We can walk and have talks with the park keepers.

C. We are allowed to fish in most of the parks.

D. We can hunt in the parks.

Đáp án Bài tập trắc nghiệm môn tiếng Anh lớp 10 

1. D

11. A

21. C

31. C

41. C

2. D

12. B

22. A

32. A

42. A

3. A

13. B

23. A

33. B

43. C

4. B

14. D

24. C

34. D

44. D

5. A

15. D

25. D

35. A

45. B

6. B

16. C

26. C

36. B

46. A

7. D

17. A

27. A

37. D

47. C

8. D

18. A

28. C

38. A

48. A

9. A

19. A

29. C

39. C

49. B

10. C

20. D

30. B

40. D

50. D

 ---------

Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo tài liệu hữu ích sau đây nhằm chuẩn bị tốt nhất cho các bài học tiếp theo cũng như trước các kì thi quan trọng sắp tới.

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 12: Music 

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 12 MUSIC

Đánh giá bài viết
2 4.085
Trắc nghiệm Tiếng Anh 10 Xem thêm