Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 7 Cultural Diversity

Bài tập tiếng Anh Unit 7 lớp 10 Cultural Diversity có đáp án

Bài tập Tiếng Anh 10 Unit 7 Cultural Diversity có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập Tiếng Anh 10 mới theo từng Unit năm học 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Unit 7 Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm + tự luận Tiếng Anh 10 mới khác nhau giúp học sinh lớp 10 ôn tập toàn bộ kiến thức Từ mới Tiếng Anh, cấu trúc ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm bài 7 Cultural Diversity hiệu quả.

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 7 nâng cao: Cultural Diversity MỚI

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1.A. bridesmaid

B. season

C. sandwich

D. proposal

2.A. complication

B. custom

C. community

D. communicate

3.A. ritual

B. Russia

C. social

D. nation

4.A. mirror

B. sticky

C. gift

D. bride

5.A. ceremony

B. careful

C. standard

D. service

6.A. engagement

B. changeable

C. prestigious

D. superstitious

7.A. mystery

B. myself

C. myriad

D. myth

8.A. superstition

B. stocking

C. occasion

D. asleep

9.A. scatter

B. value

C. adult

D. vary

10.A. chocolate

B. characteristic

C. children

D. change

Đáp án

1.C

2.A

3.A

4.D

5.B

6.D

7.B

8.C

9.D

10.B

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1.A. alert

B. alter

C. altar

D. album

2.A. ancestor

B. article

C. assignment

D. additive

3.A. decent

B. descent

C. detect

D. debate

4.A. venture

B. object

C. magpie

D. fortune

5.A. deplete

B. balloon

C. arrange

D. impact

6.A. prefer

B. present

C. prepare

D. pretend

7.A. react

B. remain

C. rebel

D. refuse

8.A. image

B. immigrate

C. imitate

D. import

9.A. percent

B. perfect

C. perform

D. perhaps

10.A. confident

B. concern

C. contrast

D. constant

Đáp án

1.A

2.C

3.A

4.B

5.D

6.B

7.C

8.D

9.B

10.C

Choose the best answers to complete the sentences :

1. I’m kind of superstitious .............. the number 13.

A. of

B. about

C. with

D. at

2. “________ “ in the sentence below is not correct.

I’m afraid (A) the weather is getting (B) hotter (C) and hottest (D)

3. Hair color is one of ......................... characteristics to be used in identifying people

A. the most obviously

B. most obvious

C. obviously the most

D. the most obvious

4. The gap between the sides is not ....................... it was.

A. as wide as

B. the wider as

C. the widest as

D. wide than

5. He is not .............................. he used to be

A. such good as a player as

B. such a good player as

C. so good as a teacher

D. as a teacher as good

6. Brian has been working ................... since he was promoted

A. much harder

B. as harder

C. more hardly

D. far hardly

7. Unfortunately, her illness was ............................ we thought

A. the seriousest

B. the most serious

C. more seriou than

D. seriouser than

8. In households where the father works full time and the mother works part time or not at all, the distribution of labor when it comes to childcare and housekeeping is ...........................

A. as balanced

B. more balanced

C. less balanced

D. least balanced

9. Division of the labor between mothers and fathers is .................. regarding playing or doing activities with children.

A. as even as

B. more even

C. most even

D. more even

10. Kate is learning to play .................... piano

A. the

B. a

C. θ

D. some

11. The club has members from many different cultural .......................

A. nations

B. features

C. manners

D. backgrounds

12. It is a .......................... belief that broken mirrors will bring bad luck.

A. usual

B. normal

C. similar

D. common

13. Thank you. That was ...................... very nice lunch

A. a

B. an

C. the

D. θ

14. Halley was excited to be his friend’s .................... in his wedding.

A. close man

B. closest man

C. best man

D. better man

15. Get off the bus .............................. it stops

A. so quick as

B. so fast as

C. so soon as

D. as soon as

16. After ....................... lunch, we went for a walk by ..................... sea

A. the / the

B. θ / θ

C. θ/ the

D. the / θ

17. The French language lost its official ...................., And English became the speech not only of the common people but of courts and parliament as well.

A. pretigious

B. prestige

C. fame

D. famous

18. I never listen to ................. radio . In fact I haven’t got .............. radio.

A. a / a

B. a / the

C. the / the

D. the / a

19. Today, fathers are taking .................... role in caring for children and helping out around the house.

A. a more active

B. more active

C. the more active

D. as active

20. We live at ......................third house from the church.

A. the

B. a

C. an

D. θ

Đáp án

1.B

2.D

3.D

4.A

5.B

6.A

7.C

8.C

9.B

10.A

11.D

12.D

13.A

14.C

15.D

16.C

17.B

18.D

19.A

20.A

Choose the best answers to complete the sentences :

1. The bride is accompanied by the groom during the wedding ceremony.

A. bridegroom

B. bridesmaid

C. broom

D. bride

2. What is the similarity between Vietnamese culture and Thai culture ?

A. That sounds interesting

B. I couldn’t agree more. I like Vietnamese culture and Thai culture

C. That’s true. They don’t know much about this

D. I think it is food

3. It can be seen that these cultures have ................. lot of things in common

A. a

B. an

C. the

D. f

4. Taking part in social activities and interacting with different cultures widen their knowledge and gradually .............. them .

A. nature

B. mature

C. future

D. picture

5. “Jim is more popular than any other painter in this district” has the closest meaning to:

A. Another painter is more popular than Jim B. Jim is more popular than no other painter in this district

C. Jim is the more popular than any other painter in this district D. Jim is the most popular painter in this district

6. He has worked as ................... coordinator for more than 4 years

A. a

B. an

C. the

D. f

7. Older athletes are getting faster and .............. than in the past.

A. fitter

B. fittest

C. fit

D. more fit

8. Mount Everest is ................ mountain on the earth.

A. the tallest

B. the taller

C. tall

D. tallest

9. My closest friend is looking forward to receiving a scholarship to study at a university in ................ Italy

A. a

B. an

C. the

D. f

10. Before the wedding, the groom usually asks her brother, best friend or father to be his best man

A. bride

B. bridegroom

C. groomsman

D. bridesmaid

11. Today’s top sports people receive a lot .................. money than in the past.

A. much

B. many

C. more

D. most

12. Pain killers are much .................. now than in the past.

A. effective

B. more effective

C. most effective

D. the more effective

13. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. increase

B. bridesmaid

C. wedding

D. workforce

14. That was probably .................... enjoyable meal I’ve ever had

A. least

B. less

C. the less

D. the least

15. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. contrast

B. courage

C. venture

D. legend

16. Our atmosphere is gradually becoming more and ................. polluted

A. much

B. many

C. more

D. most

17. “ ” in the sentence below is not correct:

We didn’t realize (A) that it (B) was the most fastest (C) way to cross the (D) country

18. “ ” in the sentence below is not correct:

In (A) fact, France has a more lower (B) overall medal (C) total than Russia (D)

19. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. bulky

B. altar

C. employ

D. object

20. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.

A. machine

B. expense

C. import

D. alone

Đáp án

1.A

2.D

3.A

4.B

5.D

6.A

7.A

8.A

9.D

10.C

11.C

12.B

13.A

14.D

15.A

16.C

17.C

18.B

19.C

20.C

Choose the best answers to complete the sentences :

1. Alan and Susie ................. an argument. They’re not speaking to each other.

A. must have B. might have C. must have had D. might had

2. Many old people don’t like change. They are very set in their ....................

A. life B. habits C. routines D. ways

3. Under the circumstances it .................. be best to wait for a few weeks

A. seemed B. ought C. might D. should

4. Some people are .................... interested in animals than in other people.

A. further B. far more C. much D. most

5. For this recipe to be successful, you ............... cook the meat for at least 2 hours in a moderate oven.

A. need B. must C. ought D. will

6. He doen’t travel .................. he used to.

A. more than B. as much than C. as much as D. more than as

7. I’m afraid we can’t raise your ................. this year. The company’s operating on a very
tight budget.

A. salary B. promotion C. job D. equality

8. “ ” in the sentence below is not correct:

Ducks are less (A) susceptible to (B) infection as (C) other (D) types of poultry

9. are surprisingly widespread, including a fear of Friday the 13th and a belief in good-luck charms

A. Superstitions B. Superstitious C. Traditions D. Custom

10. People aren’t working because it is a holiday. The children ................... go to school
either.

A. don’t have to B. mustn’t C. don’t D. haven’t to

11. Cultural ............... is the equality of different cultures, as opposed to monoculture, as in
the global monoculture, or the variety of human societies or cultures in specific region, or in
the world as a whole.

A. equality B. difference C. distinct D. diversity

12. “ ” in the sentence below is not correct:

One of (A) the more beautiful (B) botanical gardens (C) in the US is the wild (D) and lovely Magnolia Garden.

Đáp án

1 - C; 2 - D; 3 - D; 4 - B; 5 - B; 6 - C;

7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - A; 11 - D; 12 - B;

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 7: Cultural Diversity MỚI

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung tại đây: Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 7 Cultural Diversity có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com luôn cập nhật rất nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
7 25.927
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm