Bài tập Từ vựng Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 Further Education

Ôn tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 7: Further Education

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt Tiếng Anh lớp 11 chương trình mới, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu luyện tập Tiếng Anh lớp 11 khác nhau. Bài tập từ vựng Tiếng Anh Unit 7: Further Education có đáp án gồm 50 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 11 củng cố kiến thức đã học về trọng âm, cách phát âm, nghĩa Tiếng Việt và cách dùng của những từ mới Tiếng Anh trọng tâm trong Unit 7 hiệu quả.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. degree

B. doctorate

C. graduate

D. kindergarten

2. A. bachelor

B. chapter

C. chemistry

D. teacher

3. A. culture

B. student

C. institution

D. university

4. A. appreciate

B. psychology

C. programme

D. respectively

5. A. academic

B. apply

C. apology

D. achieve

Exercise 2. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

6. A. biology

B. geography

C. education

D. relationship

7. A. broaden

B. provide

C. pursue

D. succeed

8. A. college

B. degree

C. language

D. subject

9. A. analytical

B. opportunity

C. qualification

D. university

10. A. bachelor

B. diploma

C. internship

D. scholarship

Đáp án

1. C 2. C 3. A 4. B 5. A

6. C 7. A 8. B 9. C 10. B

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. It is not easy at all to get a good job without any __________ qualifications.

A. Academic

B. social

C. great

D. favourite

12. At the _______ level, you can join three-year or four-year colleges.

A. Primary

B. secondary

C. postgraduate

D. undergraduate

13. Hugh is quite worried because he hasn’t ________for the end-of-term test.

A. Examined

B. researched

C. studied

D. read

14. Any pupil caught______ was made to stand at the front of the class.

A. Misbehave

B.misbehaved

C. misbehaviour

D. misbehaving

15. They_____ sacrifices so that their only child could have a good education.

A. Made

B. did

C. provided

D. lent

16. A university is an institution of higher education and research, which grants ______ degrees at all levels in a variety of subjects.

A. Secondary

B.optional

C. academic

D. vocational

17. You have to be highly ________ to do well in these subjects.

A. Competitive

B. competitor

C. competition

D. competed

18. I can’t cope well _____ all the homework I’ve got to do!

A. On

B. of

C. about

D. with

19. ______education normally provides undergraduate and postgraduate education, as well as vocational education and training.

A. Intermediate

B. Primary

C. Secondary

D. Tertiary

20. You’11 find plenty of books on the __________ of business studies in the library.

A. Lesson

B. subject

C. curriculum

D. schedule

21. I wonder if you could tell me who was awarded the ________ .

A. Scholar

B. scholastic

C. scholarship

D. scholarly

22. My dad said that I’d better spend more time on my __________ .

A. Student

B. studied

C. studious

D. studies

23. He has got a degree _______ Iníòrmation Technology from Oxford University.

A. In

B. for

C. on

D. of

24. I don’t really ______ the point of taking the exam when you are not ready for it.

A. Annoy

B. have

C. see

D. take

25. If you’re not sure what “something” means, look it__________ in the dictionary.

A. For

B. out

C. at

D. up

26. Mrs Dawson said that we are __________ our lesson in the library next Monday.

A. Going

B. having

C. making

D. reading

27. My dad wants me to go to university, but I’m in __________ minds about it.

A. Different

B. my

C. some

D. two

28. Yesterday, we had a discussion _____ different cultures.

A. About

B. around

C. for

D. from

29. I still have a lot______ about the English language.

A. For learning

B. of learning

C. learning

D. to learn

30. Belinda missed a few months of school because of illness and found it difficult to keep ______ with her classmates.

A. On

B. off

C. down

D. up

31. If you need to _____ the teacher’s attention, just put up your hand.

A. Attract

B. pay

C. take

D. pull

32. I did six hours of _______ for the test, but I still failed.

A. Education

B. survey

C. revision

D. training

33. Please, don’t forget _______ your essays during Friday’s lesson.

A. Hand in

B. handing in

C. to hand in

D. to handing in

35. If’s my ______ ceremony next week; I think my parents are looking forward

to it more than I am.

A. Graduation

B. graduate

C. graduating

D. graduates

36. Going to university is expensive because in addition to the tuition______ ,there are expenses for accommodation, books, living costs, etc.

A. Grants

B. fees

C. fares

D. scholarships

37. When I got to 16, sorae of my ữiends left school to get a job, but most _______

A. Dropped out

B. moved back

C. got in

D. stayed on

38. The more ______ you have, the more chance you have of finding a better job.

A. Courses

B. contributions

C. qualifications

D. qualities

39. Next year, I have to decide which area of medicine I want to _________ in.

A. Come

B. focus

C. hand

D. specialise

40. I got a diploma in business administration, but still sometimes wish I had been able to go to university and get a _________.

A. certificate

B. diploma

C. degree

D. scholarship

Đáp án

11. A 12. D 13. C 14. D 15. A

16. C 17. A 18. D 19. D 20. B

21.C 22. D 23. A 24. C 25. D

26. B 27. D 28. A 29. D 30. D

31. A 32. C 33. C 34. A 35. A

36. B 37. D 38. C 39. D 40. C

Exercise 5. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

46. Students also have the opportunity to choose from a wide range of optional courses in the university.

A. mandatory

B. selective

C. free

D. limited

47. Tom did miserably on the final test, which caused a shock to everyone in the class.

A. Took

B. sat for

C. failed

D. passed

48. Schools are more relaxed nowadays as discipline is less tough than before.

A. Accurate

B. severe

C. strict

D. loose

49. Well, Mrs Baker, you’ll be pleased to hear that George has made a dramatic improvement in geography.

A. Meaningful

B. important

C. insignificant

D. steady

50. Most of the students in our country are interested in pursuing higher education to get bachelor’s degrees.

A. Following

B. giving up

C. trying

D. interrupting

Đáp án

41. B 42. D 43. B 44. A 45. D

46. A 47. D 48. D 49. C 50. B

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung bài tập và đáp án tại đây: Bài tập Từ vựng Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 Further Education. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 chương trình mới cả năm khác nhau như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,..

Đánh giá bài viết
2 7.332
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm