Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1)

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 7

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 2)

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. prefer

B. better

C. teacher

D. worker

2. A. future

B. return

C. picture

D. culture

3. A. pottery

B. flower

C. silent

D. service

4. A. girl

B. expert

C. open

D. burn

5. A. worst

B. learn

C. control

D. dessert

Exercise 2: Put the verb in brackets in the correct verb form

1. I (see)______ a film this Sunday evening. (you/ go) _____ with me?

2. They (give)_____a party next week.

3. The members of the stamp collectors’ club (meet)______ at the library next Friday.

4. (you/ be)________ free next Sunday.

5. We (live)______ near Nam’s house, but we (not see)_______him very often.

6. Don’t worry. I (go)______fishing with you next Saturday morning.

Exercise 3: Choose the correct answer

1. I love my sister’s paintings because she is very ________ in using colours.

A. careless

B. care

C. creative

D. imagine

2. You can share your stamps _____ other collectors ______ a stamp club.

A. with - at

B. to - at

C. with - in

D. to - in

3. Nowadays people _______ hours sitting in front of computers.

A. take

B. last

C. set

D. spend

4. My family enjoys _____ because we can sell vegetables and flowers _____money.

A. garden - to

B. gardening - for

C. gardening - with

D. garden - of

5. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the ______ magazines.

A. fashion

B. cooking

C. sports

D. science

6. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three _______a week.

A. time

B. a time

C. times

D. timings

7. Collecting cars is a(n) ________ hobby. It costs a lot of money.

A. interesting

B. cheap

C. expensive

D. unusual

8. More people are ________ birds today than ever before.

A. seeing

B. looking

C. hearing

D. watching

9. Do you enjoy ________ board games?

A. play

B. to play

C. playing

D. played

10. Be careful not to drop it; it’s very ________.

A. unique

B. fragile

C. difficult

D. unusual

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

Many people (1) _______ crafting with paper. The materials are readily available and don’t cost much; and no super special talents is needed. Anyone (2) _______ be a paper crafter.

There are many different paper craft techniques. Origami is one of ancient techniques developed in Japan where squares of paper are (3) _______ and formed into various objects such as flowers, animals, and boxes. Card (4) _______ is also a favourite paper craft technique. Birthday cards are the most popular greeting cards, followed by Christmas cards. Receiving a (5) _______ card is a special gift, because of the time and effort someone spent making it. It lets the recipient know just how much you care (8) _______ them.

1. A. enjoy

B. decide

C. want

D. learn

2. A. must

B. should

C. can

D. will

3. A. wrapped

B. folded

C. torn

D. taken

4. A. making

B. doing

C. changing

D. receiving

5. A. handmake

B. handmaking

C. handmade

D. making hand

6. A. in

B. on

C. over

D. about

Exercise 5: Write sentences, using the cues given

1. your children/ go/ camp/every summer holiday?

________________________________

2. I/ think/ photography/ can/ expensive hobby

________________________________

3. my cousin/ give/ me/ book/ gift/ next birthday

________________________________

4. he/ find/ mountain climbing/ dangerous/ so/ he/ not take/ it

________________________________

5. I/ hope/ the future/ he/ teach/ me/ how/ do/ eggshell carving

________________________________

Exercise 6: There is one mistake in each sentence. Underline and correct the mistake

1. I enjoy to ride my bike to school.

_____________________

2. We usually go in a small lake out of the city at weekends.

_____________________

3. Do you still play football next year?

_____________________

4. We like doing fishing because it is relaxing.

_____________________

5. Do you think bird-watching interesting?

_____________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A

2. B

3. D

4. C

5. C

Exercise 2: Put the verb in brackets in the correct verb form

1. will see - Will you go

2. will give

3. will meet

4. Will you be

5. live - don’t see

6. will go

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. C

3. D

4. B

5. A

6. C

7. C

8. D

9. C

10. B

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

6. D

Exercise 5: Write sentences, using the cues given

1. Do your children go camping every summer holiday?

2. I think photography can be an expensive hobby.

3. My cousin will give me a book as a gift on my next birthday.

4. He finds mountain climbing dangerous so he doesn’t take it up.

5. I hope that in the future he will teach me how to do eggshell carving

Exercise 6: There is one mistake in each sentence. Underline and correct the mistake

1. to ride → riding

2. in →to

3. Do → Will

4. doing → going

5. think → find

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 7 Unit 1 My Hobbies, Ngữ pháp - Bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 1.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 262
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm